markerink blijft in het paars in ladies tour

Loes Markerink gaat ook vrijdag in Dedemsvaart voor de vierde etappe van de Holland Ladies Tour van start in de paarse trui. De Raaltese beschikt nog altijd over de meeste punten in het sprintklassement. Donderdag eindigde Markerink in de derde etappe van Leek naar Roden als tiende.

De ritzege ging naar Anke Wichmann. De Duitse uit de Columbia-formatie versloeg op de streep in Roden haar landgenote Sarah Düster. Het was al de derde Duitse dagzege in drie dagen tijd. De twee ontsnapten op vijf kilometer van de finish uit een kopgroep van zes, waar Iris Slappendel (ploegmaat van Markerink) deel van uit maakte Angela Hennig was van de achtervolgsters de snelste en werd daarmee de derde Duitse op rij in de daguitslag. Iris Slappendel was op de vierde plaats de beste Nederlandse.

De rit van Leek naar Roden zette het klassement op zijn kop. Kirsten Wild verloor de oranje leiderstrui aan de Duitse Charlotte Becker, maar zag haar AA Drink-ploeggenote Irene van den Broek naar plek twee stijgen. De marge tussen de nummer één en twee in het klassement bedraagt echter wel 52 tellen. Slappendel is derde op één minuut en vier seconden. Markerink staat achttiende op twee minuten en zeventien seconden.

LAAT EEN REACTIE ACHTER

Vul alstublieft uw commentaar in!
Vul hier uw naam in

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.