maar er kan er maar een de winnaar zijn

Stöppelhaene-bezoekers die donderdag niet naar de optredens op het Stöppelveld hebben gekeken, hadden met de allereerste Brouwersplein Band Battle een prima alternatief. Het verschil zat hem natuurlijk niet alleen in de prijs. Op het Stöppelveld betaalde je 18 euro om optredens van grote artiesten als Nick & Simon, Leaf en Bløf te aanschouwen; op het Brouwersplein kon je gratis kijken naar Soulside, AnderLicht, Diezl en Sir Pfeiffer and the Yo’ mama Yokes. Maar ook zij hadden over het aantal toeschouwers niets te klagen.

Starfactory, het artiesenbureau van Ruud Hendriks, bracht een Band Battle-formule op de Stöppelhaene-donderdag. Een uitstekend gratis alternatief met prima jonge bands uit de regio. Vier veelbelovende bands die op het Brouwersplein (Grote Markt) in Raalte streden voor de harten van het publiek. En voor een goede beoordeling van de vakjury, bestaande uit Ferry Windsant, Jaap van Nierop, Michel Schreuder en Lode Simons.

Dat de band Diezl als beste uit de bus kwam werd donderdag direct al meegedeeld, Sir Pfeiffer and the Yo’ mama Yokes won de publieksprijs. Nu is ook het juryrapport van de eerste Brouwersplein Band Battle bekendgemaakt. De kritieken die de bands vandaag van de vakjury onder ogen hebben gekregen zijn over het algemeen lovend, maar – zoals wel vaker het geval – kan er maar één de winnaar zijn: Diezl.

LAAT EEN REACTIE ACHTER

Vul alstublieft uw commentaar in!
Vul hier uw naam in

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.