loes markerink in paarse trui door salland

De Raaltese Loes Markerink (22) gaat woensdagmiddag in de tweede etappe van de Holland Ladies Tour van start in de paarse trui, oftewel de trui voor de beste sprintster. Markerink pakte dinsdag in de eerste etappe de meeste punten in de tussensprints.

Ina-Yoko Teutenberg won de eerste etappe van de Holland Ladies Tour 2008. De Duitse versloeg in Hellendoorn Kirsten Wild (tweede) en Marianne Vos (derde) in de massasprint. Loes Markerink werd vijfde. Hoewel de etappe over de Sallandse Heuvelrug leek uit te nodigen tot een attractieve wedstrijd, hielden de kanshebbers op de eindzege hun kruit nog droog in de openingsrit over 109 kilometer.

Het spektakel bewaarden zij tot het einde. Op de licht oplopende finishstraat wisten Marianne Vos en Kirsten Wild even afstand te nemen, maar toen het eerste deel van het peloton op 200 meter van de streep weer aansloot was er tegen de snelle Ina-Yoko Teutenberg geen kruit gewassen.

Na afloop van de wedstrijd mocht Loes Markerink, die in de wedstrijd zes punten voor de sprinttrui en daarbij zes seconden voor het algemeen klassement bij elkaar sprokkelde, zich melden voor de paarse sprinterstrui. De Raaltese staat nu op een derde plaats in het algemeen klassement en gaat woensdagmiddag dus als één van de laatste rensters op pad voor de individuele tijdrit over ruim twintig kilometer.

LAAT EEN REACTIE ACHTER

Vul alstublieft uw commentaar in!
Vul hier uw naam in

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.