lenters vol vertrouwen naar volgend seizoen

Het seizoen in de Dutch Superbikes zit er op. Zondag werd op het circuit van Assen de laatste race van het seizoen verreden. Ruim 7.500 toeschouwers zagen onder een stralende zon Rik Lenters, namens het Serco Racingteam, als twaalfde finishen. Opnieuw een prima resultaat voor de Lemelerveldse renstal, die als elfde eindigde in het eindklassement.

De vele sponsoren en supporters zorgden afgelopen weekend voor een uitgelaten sfeer op het TT-circuit in Assen. De gezellige drukte rond de pitbox heeft echter niet tot concentratieverlies geleid bij de coureurs, want Lenters kwam in de kwalificatie tot een keurige dertiende tijd. In de race over veertien ronden wist hij uiteindelijk dus nog één plek te veroveren, waardoor tevreden kan worden teruggekeken op de laatste race.

“Ik zat er best wel goed bij, maar jammer dat ik de groep voor mij moest laten gaan”, blikt Lenters kort na de race op zondag terug. “Ik kom nog net een halve seconde per ronde tekort om echt binnen de toptien mee te kunnen strijden. Ik ben zeer blij dat we volgend jaar in dezelfde bezetting door gaan. Dit eerste jaar in de Superbikes was toch vooral een leerjaar. Als team klikte het en ik heb er alle vertrouwen in dat we volgend seizoen na een goede voorbereiding mooie dingen kunnen laten zien.”

LAAT EEN REACTIE ACHTER

Vul alstublieft uw commentaar in!
Vul hier uw naam in

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.