lemelerveld massaal op bezoek bij wijnstaete

Het open huis van Wijnstaete op den Pas in Lemelerveld heeft zondag vele bezoekers uit Lemelerveld en omgeving naar de wijngaard getrokken. De belangstelling voor de eigen wijngaard van Bernard en Sandra Smalbraak was erg groot. Ook van het proeflokaal werd natuurlijk door voldoende volwassenen gebruik gemaakt. Voor de kinderen was er een speurtocht door de wijngaard georganiseerd.

De wijngaard, door Smalbraak zelf al een ‘klein stukje Frankrijk’ genoemd, is eigenlijk een uit de hand gelopen hobby. De eerste druivenplant ging in mei 2005 de grond in. “Ik denk dat we sinds die tijd zo’n twee tot tweeënhalve ton in de wijngaard hebben moeten investeren. We hopen het er in 2010 uit te hebben”, aldus Bernard. “In 2007 hebben we 800 liter wijn geproduceerd, toen was de oogst slecht. Dit jaar komen we rond de 3.000 liter uit, volgend jaar hopelijk al 4.500.”

Meer foto's

LAAT EEN REACTIE ACHTER

Vul alstublieft uw commentaar in!
Vul hier uw naam in

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.