lekker in je kilt rondlopen door wijhe

Het Keltisch Festival tijdens de Wiejese Diekdaegen is zaterdag prima verlopen. Het programma zat ook dit jaar weer goed vol. Voor iedereen was er wel wat te doen of te kijken. Zo was er de strijd om de sterkste man van Wijhe. Oftewel: De ‘Celtic Strongest Man’ met onder andere het boomstamgooien. Ook kon er gekeken worden naar een dansgroep uit Zuidlaren, begeleid door doedelzakmuzikanten.

Cormac mac Camden, uit het genootschap van Amahran stond dit jaar voor het eerst op het Keltisch Festival in Wijhe. Mac Camden: “Wij gaan heel wat Keltische Festivals af. Je moet dan denken aan zo’n 25 tot dertig festivals per jaar. We zijn ook in het buitenland te vinden. Zo zijn we naar Denemarken, Engeland en Ierland geweest. Zo’n dorp als Wijhe is iets heel anders. De mensen zijn hier wat stugger, maar na een paar biertjes verandert dat al snel.”

Waarom zou je er eigenlijk voor kiezen om elke keer naar zo’n Keltisch Festival te gaan? Mac Camden: “Het is echt een leuke beleving en geen festival is hetzelfde. Je kunt hier lekker in een kilt rondlopen. Natuurlijk kan ik dat thuis ook wel, maar tijdens zo’n festival is er een andere ambiance, sfeer. En natuurlijk kan ik hier mijn spulletjes verkopen.”

Meer foto's

LAAT EEN REACTIE ACHTER

Vul alstublieft uw commentaar in!
Vul hier uw naam in

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.