koninklijk bezoek voor olster jaarmarkt

Het was zaterdag een gezellige drukte in Olst. De jaarmarkt bracht vele duizenden mensen op de been. In de straten stonden vele tientallen, zo niet honderden stands met uiteenlopende prullaria. In de Olsterhof werd een kinderkleedjesmarkt gehouden.

Onder het fijne najaarszonnetje was het prima rondsnuffelen in de straten. En mensen kijken natuurlijk. Hetgeen ook gold voor een aanzienlijk deel van de standhouders, die er voornamelijk leken te zitten voor de gezelligheid. De jaarmarkt had een uitgebreid randprogramma. Bij de Oude School waren er turndemonstraties, op het dorpsplein stond een kermis, overal waren terrasjes ingericht en de band In Alle Staten maakte met een optreden onder een kleine overkapping reclame voor HooibergPop.

Een andere grote publiekstrekker was het elitehuwelijk in de Olster dorpskerk, waar Maarten van der Hoeven en Henriëtte Hora Siccama-Des Tombe hun huwelijk kerkelijk lieten inzegenen. De hoedjesparade zorgde voor een enorme toeloop van nieuwsgierigen. Het gonsde er van geruchten dat er leden van het koninklijk huis bij de bruiloft aanwezig waren. De familie Des Tombe is een oud adellijk geslacht dat banden heeft met het koningshuis. Wij konden niemand herkennen. De Stentor herkende prins Pieter Christiaan en prins Carlos.

Meer foto's

LAAT EEN REACTIE ACHTER

Vul alstublieft uw commentaar in!
Vul hier uw naam in

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.