kiek wieje s familieprogramma bij uitstek

Op de laatste dag van de Wiejese Diekdaegen, zondag 7 september, pakt de organisatie groots uit. ’s Morgens wordt vanaf 10.00 uur een oecumenische kerkdienst gehouden in de feesttent, gevolgd door een koffieconcert met medewerking van de Bargkapel.

In de aanloop naar het middagprogramma vindt om 11.00 uur bij de molen, ter hoogte van de ingang van de Langstraat, de start en presentatie plaats van de deelnemers aan maar liefst drie toertochten: De IJsselvallei Kreidler Toertocht, de Solextoertocht en de Schulten Mode Klassiekers Toertocht voor automobielen en dergelijke. De automobielen worden één voor één aan het publiek voorgesteld. Hiermee wordt, op verzoek van velen, een oude traditie in ere hersteld. De presentatie is in handen van Jambalaya Soundservice.

Het middagprogramma onder de naam Kiek Wieje ‘s begint om 13.30 uur. Bijzondere verzamelingen, curiosa, show en spektakel, muziek, straatartiesten, (brom)fietsen en klassiekers zijn hierbij de hoofdactiviteiten. De Wijhese Langstraat en omgeving vormt ‘s middags het decor voor het familieprogramma, waaraan maar liefst 500 deelnemers hun medewerking verlenen. Verzamelaarsvereniging SamZam laat oude tijden herleven met antieke wekkers, schrijfmachines, speeldoosjes en dergelijke.

Ook zijn andere bijzondere verzamelingen te zien, waaronder een mobiele miniatuurkermis. Graag geziene gast is mimegroep Koeloeur uit Heino, maar ook andere straatartiesten zullen de straat onveilig maken. De Wijhese middenstand zorgt voor een gedeeltelijke winkelopenstelling en de horeca voor gezellig ingerichte terrasjes. Muziek is er volop van dweilorkest de Braandheulties, diverse eenmansorkesten en vanaf 15.30 uur DJ Total Tommy en als vanouds folkband The Old Firm bij de feesttent.

Dit jaar is het hoofdthema ‘de fiets’ met onder andere een show van de leden van de Historische Rijwielvereniging de Oude Fiets, die zich daarvoor in klederdracht uitdossen. Het optreden van de leden van circus Pavarini uit Zwolle mag spectaculair genoemd worden, naast demonstraties op hoge éénwielfietsen, doet men ook allerlei stunts. Daarnaast zijn er bijzondere ligfietsen en verzamelingen over rijwielen.

Aan het begin van de middag keren de deelnemers van de diverse toertochten terug in het centrum en kunnen de diverse tweewielers en automobielen bewonderd worden. Dit alles in een entourage van gezelligheid waar het knusse centrum van Wijhe zo om bekend staat. De Wiejese Diekdaegen worden ’s avonds in stijl afgesloten met een optreden van de partyband ‘Melrose’ (toegang gratis). Uiteraard draait de kermis weer op het Marktplein. Kijk voor meer informatie op staging2.diekdaegen.nl.

LAAT EEN REACTIE ACHTER

Vul alstublieft uw commentaar in!
Vul hier uw naam in

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.