Home / archiefcentraal / kanalies pakken uit voor kanaal jubileum

kanalies pakken uit voor kanaal jubileum

De Kanalies uit Raalte, die vorige week het Sallands Oogstcorso 2008 wisten te winnen, pakken opnieuw uit met hun geweldige creatie van ‘57 vreemde vogels’. Ter ere van het 150-jarig bestaan van het Overijssels Kanaal wordt een deel van de creatie op het water getoond, ter hoogte van de Hagweg.

Het kanaal tussen Lemelerveld en Deventer werd geopend in september 1858. Ter ere van het 150-jarig bestaan van dit gedeelte worden er op zondag 7 september tussen 11.00 en 16.00 uur verschillende activiteiten georganiseerd. Ook de Kanalies maken er een groot feest van en zorgen voor een stukje gezelligheid. De Kanalies is een groep buren die allen aan het Overijssels Kanaal wonen.

Velen van hen zijn opgegroeid aan het kanaal en voelen zich betrokken bij het kanaal. Zij stellen daarom ter hoogte van de Hagweg (eerste brug na Raalte Noord richting Lemelerveld) een deel van de Stoppelhaënewagen tentoon op het Overijssels Kanaal. Voor iedereen staat daar de koffie klaar. Terwijl je geniet van een kopje koffie of thee met een eigengemaakt plakje cake zal Lizet Veldkamp de livemuziek verzorgen.

Het gedeelte Lemelerveld-Deventer van het Overijssels Kanaal trekt tot op de dag van vandaag nog veel mensen. Bij mooi weer staat het Overijssels Kanaal centraal voor voetgangers, fietsers, vlot- en kanovaarders. Bij een strenge winter is zij het middelpunt van gezelligheid voor schaatsers.

Lees ook

N35 tussen Nijverdal en Wierden vrijdagnacht afgesloten

REGIO – In verband met onderhoudswerkzaamheden is de N35 tussen Nijverdal en Wierden op vrijdag …

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Deze website gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.