joop beermann nieuwe exposant in strunk

Joop Beermann exposeert tot en met eind oktober in boerderij Strunk aan de Deventerstraat 64 in Raalte. Daarmee weet Strunk opnieuw kunstliefhebbers naar zich toe te halen, nadat eerder al Benne Solinger er exposeerde met zijn schilderijen en Cobi Brinkhuis haar quiltexpositie toonde. De in Heino woonachtige Beermann is blij dat hij de volgende in dat rijtje is, want de boerderij beschikt over een prachtige expositieruimte.

De uit Zwolle afkomstige Joop Beermann werd geboren in 1928. Joop heeft daar op het moment ook een vast atelier in gebruik van de vereniging Het Palet, waar hij iedere dinsdagmiddag en donderdagmiddag en -avond aanwezig is. Vanaf 1945 is hij lid van deze Zwolse kunstenaarssociëteit. Hij volgde lessen aan de academies van Arnhem en Düsseldorf, én aan de School of Arts in Eastbourne. Ook doorliep hij de vrije academie in Nunspeet.

Zelf noemt Joop zich een experimentele fantast. De laatste jaren schildert hij veel met transparante kleurlakken, waarmee hij een geheel eigen stijl opbouwt. De schilderijen zijn veelal helder van kleur, omspeeld met vormen van een grafische spontaniteit. Joop speelt en stoeit met lijnen en vormen. Het is als het ware een dans der kleuren. Elk schilderij boeit en verrast hem. Het daagt hem uit te experimenteren.

Beermann heeft eerder exposities gehad in Zwolle, maar ook in Heino bij Seine Wonen en in het bezoekerscentrum van de VVV. Op de expositie in boerderij Strunk in Raalte, die iedere zaterdag en zondag van 14.00 tot 17.00 uur geopend is, wil de Zwollenaar een nieuwe stijl van schilderen laten zien. De expositie is tot het einde van oktober, behalve het laatste weekeinde, te bezichtigen.

LAAT EEN REACTIE ACHTER

Vul alstublieft uw commentaar in!
Vul hier uw naam in

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.