holten wil t liefst gewoon sallands blijven

De polsbandjes die op de verjaardag van het Overijssels Kanaal zijn uitgedeeld, hebben een succesvol vervolg gehad op de Keunefeesten in Holten. ‘Ikke hoale van Salland’, staat er op de polsbandjes, waarbij ‘hoale van’ als hartje is afgebeeld. En daar zijn ze in Holten gek op. Want Holten is Salland, terwijl de gemeente inmiddels verenigd is met Rijssen. En dat is Twente.

Toen Anton van Beek de bandjes op de Salland Natuur Fair uitgedeeld zag worden, zocht hij contact met stichting Sallandus die de polsbandjes ontwierp. Van Beek bemachtigde op die manier vijftig polsbandjes. Binnen een uur was hij ze al kwijt, waarop direct een nieuwe lading van liefst 250 stuks naar Holten vervoerd werd. Van Beek: “Wie aan Holtens Sallandse identiteit komt zal het weten! Mochten de bestuurders nog denken dat we hier wel Twente willen worden, dan weten ze nu wel beter.”

Anton van Beek wist zelfs burgemeester Koelewijn en menig wethouder aan het Sallands polsbandje te krijgen. En die gingen zelfs nog een stapje verder, want het gemeentehuis van Rijssen-Holten wordt binnenkort zelfs drietalig. Het oude gemeentehuis in Rijssen had al een primeur met de aanduiding dat men zowel in het Nederlands als in het Twents bij de balie terecht kon. Nu heeft het college besloten daar ook Sallands aan toe te voegen.

Dat Holten zich écht verbonden voelt met Salland is inmiddels wel duidelijk. Eerder kwamen Holtenaren ook al in het geweer tegen de wandelroutes op de Sallandse Heuvelrug. Daar stond lange tijd doodleuk te lezen dat het Twentse wandelroutes zijn.

LAAT EEN REACTIE ACHTER

Vul alstublieft uw commentaar in!
Vul hier uw naam in

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.