Home / archiefcentraal / hidde is de 27000 ste en slaapt lekker door

hidde is de 27000 ste en slaapt lekker door

Voor even waanden ze zich prins Willem-Alexander en Maxima. Cécile en Alwin Grootenhuis uit Lemelerveld werden op zaterdag 20 september de trotse ouders van baby Hidde. Niet zomaar een baby, nee Hidde is de 27.000-ste inwoner van de gemeente Dalfsen. Het echtpaar kreeg afgelopen donderdag bezoek van burgemeester Elfers. En niet alleen van Elfers. Ook de media waren goed vertegenwoordigd. De fotografen flitsten enthousiast. En Hidde? Die sliep lekker door.

“Ik kwam op het gemeentehuis om de geboorte van Hidde aan te geven”, vertelt Alwin. “Ik stond bij de balie toen de medewerker ineens geheimzinnig begon te lachen. Hij haalde er meteen twee anderen bij. Ik had dus echt niet in de gaten wat er aan de hand was. Maar toen hoorde ik dus dat Hidde de 27.000-ste inwoner van Dalfsen is.” En zo’n mijlpaal komt je dus op gemeentelijk bezoek te staan.

Burgemeester Elfers bood de trotse ouders namens de gemeente Dalfsen een bosje bloemen, een dinerbon en bestek met de inscriptie ‘De 27.000-ste inwoner’ aan. Hidde leek niet erg onder de indruk van al het bezoek en sliep rustig door. Hij was overigens niet de enige baby die in de race was als 27.000-ste inwoner. Zo beviel de dochter van wethouder Diny Laarman vlak voor zaterdag 20 september van een zoon en de zus van Cécile, Yvonne, beviel acht weken eerder van zoontje Tim.

Alwin (34) is ambtenaar bij de gemeente Zwolle; Cécile (28) is filiaalmanager van de Kruidvat in Lemelerveld. Het stel kent elkaar van het ‘bloemen plakken’ (voor het Dahliacorso) en heeft negen jaar een relatie. Twee jaar geleden trouwden ze. Hidde kwam die zaterdag om 13.15 uur ter wereld. De bevalling was, zoals de beide ouders het omschrijven. ‘kort maar krachtig’. Cécile beviel gewoon thuis. “Alle clichés die je hoort over het ouderschap zijn waar”, stellen de twee.

“Het is supermooi. Ja en Hidde is een redelijk rustige baby. Je merkt het nu, hij slaapt overal doorheen.” En al dat bijzondere bezoek in de huiskamer? “Dat is heel apart, maar wel enorm leuk. De burgemeester naast je op de stoel, dat maak je niet elke dag mee. We zijn nog nooit door zoveel fotografen tegelijk op de foto gezet. We dachten voor eventjes dat we Willem-Alexander en Maxima waren. Niet normaal. Alsof we in de Story komen!”

Lees ook

Stekjesbeurs in centrum Lettele

LETTELE – Zij-actief houdt op zaterdag 2 oktober weer de jaarlijkse stekjesbeurs in het centrum …

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Deze website gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.