henk schoneveld ruimt letterlijk de poep op

Koetsenvereniging d’Olde Mölle houdt zondag 28 september alweer voor de negentiende keer de jaarlijkse kermistocht in Bathmen. Een stoet van ongeveer vijftig menners trekt dan langs de mooiste plekjes van Bathmen en wijde omgeving. Zowel de paarden als de rijtuigen zijn ieder jaar zeer gevarieerd, met één combinatie in het bijzonder. Henk Schoneveld van Mentraining Salland vormt namelijk de bezemwagen. Letterlijk, want hij ruimt de poep op!

Sinds twee jaar rijdt Henk Schoneveld achter de stoet aan met zijn paardenmestveegmachine, getrokken door twee zwarte Friezen. Het idee is destijds ontstaan doordat veel inwoners van Bathmen klaagden over achtergebleven paardenmest. De bezemwagen is al een derde versie, want Henk blijft het concept vernieuwen. Zo zal hij dit jaar met zijn verder geperfectioneerde veegmachine de straten dus nog beter kunnen ontdoen van paardenkeutels.

De stoet start ’s ochtends om 10.00 uur vanuit het weiland van de familie Zwiers aan de Bronsvoorderdijk 11 in Bathmen. Rond 11.15 uur zal de stoer enige tijd halt houden op het terrein van de familie Krukkeland aan de Brandkoeleweg 2 in Lettele voor de zogenaamde sherrystop. Rond 13.00 arriveren de menners dan weer in Bathmen. Na de middagpauze trekt het defilé om 14.00 uur door de straten van Bathmen.

LAAT EEN REACTIE ACHTER

Vul alstublieft uw commentaar in!
Vul hier uw naam in

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.