handbalmaatjes starten ergotherapie praktijk

Liset Meijerink en Sonja Kluin-Reimert openen woensdag 1 oktober de eerste ergotherapie-praktijk in Raalte. De twee dames kennen elkaar via de handbal, waar ze enkele jaren samen hebben gespeeld in de hoofdmacht van Kwiek. Liset speelt nog steeds in de hoofdmacht en Sonja is, na een paar jaar geen handbal, teruggekeerd bij het tweede damesteam.

Momenteel zijn Liset (Luttenberg) en Sonja (Raalte) collega’s bij Carint in Twente, maar het duo wil graag dichter bij huis werken. En zo zijn ze samen serieus gaan nadenken over een eigen praktijk. Beiden vinden dat de bekendheid en het aanbod van ergotherapie in Salland nog minimaal is. “Hier willen wij verandering in gaan brengen. Want wij zijn van mening dat ergotherapie een duidelijke meerwaarde heeft.”

Maar wat is ergotherapie eigenlijk? “Ergotherapie richt zich op het zo zelfstandig mogelijk kunnen leven. Aangezien mensen langer thuis willen blijven wonen, minder afhankelijk willen zijn van anderen en de vergrijzing verwachten wij een toenemende behoefte naar ergotherapie. Mensen kunnen bij ons terecht voor behandeling, waarbij dagelijkse activiteiten geoefend worden. Tijdens deze behandeling kunnen wij bijvoorbeeld advies geven over een goede werkhouding of hoe een activiteit met één hand of zonder veel belasting van het lichaam uitgevoerd kan worden.”

De praktijkruimte van Liset en Sonja is gevestigd achterin Zorgwinkel Salland aan de Brugstraat in Raalte. “Het grote voordeel hiervan is dat wij diverse hulpmiddelen direct bij de hand hebben en dus gericht advies kunnen geven. We beschikken tevens over diverse hulpmiddelen, die mensen eerst kunnen uitproberen voordat ze het aanschaffen. Vaak zie je dat iets toch niet bevalt of juist na meerdere keren gebruikt te hebben, pas bevalt. Nu hebben we wel een praktijkruimte, maar we willen eigenlijk zo veel mogelijk behandelen en adviseren aan huis of op het werk.”

Ergotherapie Salland is te vinden aan de Brugstraat 32 in Raalte. Het inloopspreekuur is iedere dinsdag en donderdag van 12.30 tot 13.00 uur. De deuren van de praktijk gaan zaterdag 1 november van 13.00-15.00 wagenwijd open voor een open huis. Voor meer info stuur een mail naar info@ergotherapie-salland.nl.