gratis openbaar vervoer in overijssel

Alle inwoners van Overijssel kunnen zaterdag 20 september zonder vervoerbewijs van een groot deel van het openbaar vervoer gebruik maken. Alle buslijnen van Connexxion in Overijssel en de NS-lijnen Zwolle-Kampen en Zwolle-Emmen zijn deze dag gratis.

Gedeputeerde Job Klaasen heeft dit bekendgemaakt tijdens de onthulling van de eerste bus in provinciale campagnestijl. Job Klaasen: “In het kader van de ‘Week van de Vooruitgang’ neemt de provincie, samen met Regio Twente, het initiatief om alle inwoners gratis openbaar vervoer aan te bieden. Zo kunnen zij zelf het gemak ervaren en helpen zij ook het milieu een handje.” Op de website staging2.bereikbaar.overijssel.nl staat exact welke lijnen van de bus en trein die dag gratis zijn.

De start van de Week van de Vooruitgang – waarin wandelen, fietsen, openbaar vervoer, kritisch autogebruik en anders omgaan met mobiliteit centraal staan – is tevens het startschot van een 2,5 jaar durende provinciale campagne. In de campagne laat de provincie projecten zien waar zij de regisseur van is en dus eindverantwoordelijk voor is. Door resultaten te tonen, wil de provincie haar bekendheid bij de inwoners van Overijssel vergroten. Tijdens de campagne van de provincie Overijssel staan drie thema’s centraal: Bereikbaarheid, Leefbaarheid en Landschap.

“In het kader van Bereikbaarheid zetten we nu als eerste het openbaar vervoer in de schijnwerpers. Dit sluit mooi aan bij de Week van de Vooruitgang”, aldus Job Klaasen. “Wij zijn verantwoordelijk voor het openbaar vervoer in West-Overijssel. De kwaliteit daarvan is goed en we maken het nog beter. Met de projecten die de komende jaren worden uitgevoerd, tonen we: ‘Zie, je komt overal in Overijssel’.” In 2009 gaat het doek op voor de thema’s Leefbaarheid en Landschap.

LAAT EEN REACTIE ACHTER

Vul alstublieft uw commentaar in!
Vul hier uw naam in

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.