gibo groep kwiek onderuit bij fortissimo

GIBO Groep Kwiek is het nieuwe seizoen in de eredivisie begonnen met een nederlaag. De ploeg van trainer Torben Hansen ging met 24-19 onderuit tegen Fortissimo in Cothen.

De formatie uit Raalte begon sterk aan het duel. Kwiek profiteerde goed van kleine foutjes aan de kant van de thuisploeg en nam brutaal de leiding. Een tegenvaller voor Kwiek in de beginfase was echter een vervelende kwetsuur voor de Japanse Hisayo Taniguchi. Al na ruim drie minuten blokkeerde ze een schot en raakte licht geblesseerd aan haar rechterarm.

Fortissimo hield ondertussen het hoofd eenvoudig koel. Een tempoversnelling van de thuisploeg resulteerde onmiddellijk in een voorsprong, waardoor er na een kwartier spelen 9-6 op het scorebord stond. Kwiek gaf echter niet op en kwam vlak voor rust weer op gelijke hoogte: 11-11. Maar lang gelijk bleef het niet, want bij rust stond het alweer 15-12 voor de dames uit Cothen.

De tweede helft kwam langzaam op gang. Pas na vijf minuten spelen viel het eerste doelpunt. Helaas voor Kwiek aan de verkeerde kant, waardoor het verschil voor het eerst op vier goals werd gebracht. Daarna ging de wedstrijd gelijk op, maar bleef een stuntje van Kwiek ver weg. Fortissimo had op een gegeven moment een gat van vijf doelpunten geslagen en was niet voornemens die nog weg te geven. De thuisploeg speelde het duel dan ook goed uit.

LAAT EEN REACTIE ACHTER

Vul alstublieft uw commentaar in!
Vul hier uw naam in

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.