geen doorgaand verkeer op woolthuisweg

De Woolthuisweg, gelegen tussen de Bendijksweg en de Parallelweg in Heino, wordt voor gemotoriseerd verkeer – met uitzondering van landbouw- en bestemmingsverkeer – afgesloten. Niet tijdelijk, maar voor altijd. Dit op voorspraak van de Stichting Baron van Ittersum Fonds. Zij vindt dat er teveel overlast is van stof en geluid langs die weg. Het Raalter college is overstag, nadat zij eerder niets zag in het afsluiten van de Woolthuisweg.

De Stichting Baron van Ittersum Fonds heeft begin dit jaar een verzoek ingediend bij de gemeente Raalte tot afsluiting van de Woolthuisweg voor gemotoriseerd verkeer. Het college heeft dat verzoek op 1 april afgewezen, waarna de stichting daar weer met succes bezwaar tegen heeft gemaakt. Op 17 juni heeft het college in een openbare hoorzitting te horen gekregen om de afwijzing te heroverwegen. Dat heeft zij gedaan en nu anders besloten.

Het college heeft besloten om de weg voor gemotoriseerd verkeer, met uitzondering van het landbouwverkeer en bestemmingsverkeer, af te sluiten. Direct aanwonenden hebben hiermee ingestemd. De nieuwe verkeerssituatie wordt duidelijk gemaakt door het plaatsen van borden. Voordat het zover is moet er wel eerst een verkeersbesluit worden genomen, welke zes weken ter inzage zal liggen en waartegen bezwaar kan worden aangetekend.

LAAT EEN REACTIE ACHTER

Vul alstublieft uw commentaar in!
Vul hier uw naam in

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.