gb is fietsenchaos bij station helemaal zat

Gemeentebelangen is van mening dat er direct maatregelen getroffen moeten worden om de overlast van de ‘geparkeerde’ fietsen voor de ingang van het NS-station in Raalte aan te pakken. Dit heeft GB-raadslid Wim de Hair per brief aan het college laten weten.

De gemeente Raalte is in samenwerking met de NS en ProRail al geruime tijd bezig met een plan, waarin het aantal auto- en fietsparkeerplaatsen flink wordt uitgebreid. In de voorjaarsnota van 2007 heeft de raad zelfs al een krediet van 100.000 euro beschikbaar gesteld om nog in 2008 te starten met de uitvoering van de werkzaamheden. Vanaf 2008 zou hiermee een eind moeten komen aan de chaotisch gestalde fietsen op en de parkeeroverlast rondom het Raalter station. Maar vooralsnog wordt er geen actie ondernomen.

Aangezien er door bezwaren van buurtbewoners tegen het kappen van bomen mogelijk pas medio 2009 gestart kan worden met de werkzaamheden, vraagt de GB-fractie of het college bereid is om bijzondere opsporingsambtenaren – en eventueel de politie – in te zetten voor handhaving. De Hair wil verder dat het college toezegt zo min mogelijk bomen te kappen. Zodat meer tegemoet wordt gekomen aan de bezwaren van de omwonenden, waardoor de werkzaamheden op kortere termijn kunnen plaatsvinden.

LAAT EEN REACTIE ACHTER

Vul alstublieft uw commentaar in!
Vul hier uw naam in

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.