gb bezorgd over woningbouw raalte noord

Wanneer wordt het nou eens duidelijk op welke termijn de kavels voor de woongebieden Salland II en Sallandse Poort Oost in Raalte worden uitgegeven? Dat is de belangrijkste vraag die Wim de Hair en Frank Niens het Raalter college namens de fractie van Gemeentebelangen hebben gesteld. “Een duidelijke planning van de woningbouwprogrammering ontbreekt, terwijl het informatie is waar bewoners nadrukkelijk op zitten te wachten”, zo stelt GB.

Gemeentebelangen vindt het zorgelijk dat het nog altijd niet duidelijk is wanneer er gestart wordt met de uitgifte van bouwkavels betreft het project Salland II. Dit najaar zou er aanvankelijk gestart worden met het plan dat ruimte gaat bieden aan circa 275 woningen. De gemeente Raalte is zelf verantwoordelijk voor het project.

In het gebied Sallandse Poort Oost is bouwbedrijf Timmerhuis Oude Wolbers uit Vriezenveen grondeigenaar. In de hoek tussen de Ridderschapsweg en de Burgemeester Zuidwijklaan wil zij een totaal van 215 woningen realiseren. Het merendeel komt op conto van Salland Wonen, de rest gaat Timmerhuis Oude Wolbers zelf doen. Maar ook die plannen liggen al een tijdje en echte duidelijkheid is er nog niet.

Dan is er nog een project, namelijk de Zwolse Poort. Zo snel mogelijk na de sloop van de gebouwen rond het Hoftheater wil de gemeente Raalte starten met de herontwikkeling van het gebied. Dat project heeft de gemeente op het moment alleen nog maar geld gekost. De voorkeur van de gemeente ligt, gezien de financiële noodzaak, volgens GB dan ook bij dit project, en dat gaat ten koste van de andere twee locaties.

“De temporisering van de plannen Salland II en Sallandse Poort Oost heeft tot gevolg dat er mogelijk teveel plannen tegelijkertijd tot ontwikkeling komen, wat ongewenste gevolgen kan hebben voor de lokale particuliere woningmarkt”, aldus GB. “Wachtlijsten worden langer en er is te weinig zicht voor de inwoners van Raalte op realisatie van plannen. De prestigieuze opzet van de plannen Franciscushof kan tot gevolg hebben dat de kaveluitgifte nog jaren op zich laat wachten.”

LAAT EEN REACTIE ACHTER

Vul alstublieft uw commentaar in!
Vul hier uw naam in

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.