Home / archiefcentraal / frituurvet apart houden voor hergebruik

frituurvet apart houden voor hergebruik

Om te voorkomen dat oud frituurvet en frituurolie bij het restafval of in het milieu terecht komt, biedt de ROVA uitkomst. Je kunt het vet of de olie nu gratis afgeven bij de halteplaatsen van de ROVA chemokar en bij het afvalbrengstation van ROVA. Het oude frituurvet kan op deze manier worden gerecycled tot schone biobrandstof en wordt het niet onnodig als restafval verbrand.

Er wordt in Nederland jaarlijks 23.000 ton frituurvet en frituurolie gebruikt. Dit komt voor 95 procent terecht bij het restafval of in het milieu. Tegenwoordig kan frituurvet ook hergebruikt worden. Tijdens de verbranding van biodiesel komt er net zoveel CO2 vrij als dat de planten hebben opgenomen uit de lucht. Het is daarom een duurzame brandstof die beter voor het milieu is ten opzichte gewone brandstof.

Meer informatie over het inleveren van oud frituurvet of frituurolie staat in de afvalwijzer, of op de website van ROVA, www.rova.nl. Daarnaast kun je contact opnemen met de klantenservice van ROVA, via telefoonnummer 038-4273777 of via info@rova.nl.

Lees ook

Rustpunt De lange Pier geopend in Lettele

LETTELE – Aan de Butersdijk in Lettele is sinds mei dit jaar een nieuw rustpunt …

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Deze website gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.