feestelijke opening werkruimte kunstkring

Toen vrijdagmiddag de nieuwe werkruimte voor de Kunstkring Raalte door wethouder Roger de Groot officieel geopend werd, toen scheen letterlijk de zon. Figuurlijk is dat heel anders uit te leggen, want de Kunstkring is erg blij met haar nieuwe – tijdelijke – onderkomen. Het karakteristieke pand van de Huishoudschool aan de Zwolsestraat 18 in Raalte gaat het culturele leven in Raalte een flinke impuls geven.

Voorzitter van de Kunstkring, Annemarie Eijsvogels, legde in haar toespraak de link naar een toekomstig ‘Kunstenhus’ of cultuurwerkplaats, zoals men dat in Raalte graag gerealiseerd ziet worden. Een plaats waar diverse culturele en kunstzinnige organisaties, verenigingen, kunstbeoefenaars elkaar kunnen treffen, waar geëxposeerd kan worden, waar workshops gegeven kunnen worden, waar diverse kunstzinnige en culturele activiteiten en plekje vinden.

En hoewel de gemeente andere plannen heeft met de voormalige Huishoudschool, eindigde Eijsvogels haar toespraak met een hoopvol ‘wellicht zijn ze nog op andere gedachten te brengen’. Wethouder De Groot haakte daar op in dat er serieus geluisterd wordt naar de wensen van de kunst- en cultuurliefhebbers en dat er ook zeker gekeken zal worden naar de mogelijkheden voor een eigen locatie voor kunst en cultuur in Raalte.

LAAT EEN REACTIE ACHTER

Vul alstublieft uw commentaar in!
Vul hier uw naam in

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.