f league van rohda eindelijk echt van start

Het nieuwe voetbalseizoen is voor de allerkleinste Rohda-leden afgelopen zaterdag ook écht begonnen. Al enkele weken waren de vijf- en zesjarige voetballertjes al in training, zaterdag startte hun competitie pas officieel. Dat is geen competitie tegen andere clubs uit de regio, maar een onderlinge competitie van Rohda. De F-league. Niels Wellenberg, die zijn voetballoopbaan bij Rohda begon, verrichte de aftrap.

De F-league wordt iedere zaterdagmorgen afgewerkt op het hoofdveld van Tijenraan. Potjes van vier tegen vier van twee keer tien minuten. Jongens en meisjes spelen tegen hun vriendjes die ze bij Rohda hebben leren kennen. Rohda heeft voor deze opzet gekozen om de jongste jeugd tijdens het voetbalspel veel aan de bal te laten komen. Eerder was het zo dat deze groep ingedeeld werd bij zeven- en achtjarigen, die ook nog F-jes zijn. De praktijk leerde dat de jongsten dan eigenlijk een beetje ondersneeuwen.

De talentjes zijn allemaal dolenthousiast over de nieuwe opzet. Want wat wil je nog meer, ben je net bij de voetbal, mag je al op het hoofdveld. En je krijgt ook professionele training van Jeroen Brandwacht en Andre Spoolder. Zij startten op 21 augustus met de training en werkten toe naar 13 september, de start van de F-league. Spannend voor de kids, want Niels Wellenberg zou ook komen, en die speelt immers bij FC Twente. Dat werd natuurlijk een groot succes. Zaterdagochtend om 09.30 uur morgen de hummeltjes opnieuw.

Meer foto's

LAAT EEN REACTIE ACHTER

Vul alstublieft uw commentaar in!
Vul hier uw naam in

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.