expositie muj kiekn nog een maand open

De expositie Muj Kiek’n van Stichting Sallandus over het 150-jarig bestaan van het Overijssels kanaal is nog tot en met zondag 26 oktober geopend. Iedere vrijdag en zondag van 10.00 tot 16.00 uur kunnen belangstellenden terecht op het landgoed Groot Zwaaftink van de familie Schoorlemmer aan de Heetenseweg 26 in Heeten.

Op de expositie is veel te zien over het ontstaan, de betekenis en de sluiting voor de scheepvaart (1988) van het Overijssels kanaal. Behalve foto’s en voorwerpen zijn er ook films te zien, zoals van het Langste Lente Licht, maar ook veel films uit de oude doos. Oude brugwachters en schippers vertellen mooie verhalen. Ook zijn er films over de sluiting, waaronder de beroemde tocht met het Vikingschip naar Den Haag. Daarnaast zijn er ook filmbeelden te zien van het voormalige televisieprogramma: Van Gewest tot Gewest.

De expositie is gratis te bezichtigen. Voor koffie, thee, fris en zelfgebakken taart wordt gezorgd. Voor groepen is de expositie ook op andere dagen open. Voor een afspraak kan men contact opnemen met Stephan Schoorlemmer: 06-47007501.

LAAT EEN REACTIE ACHTER

Vul alstublieft uw commentaar in!
Vul hier uw naam in

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.