enkweg in wijhe nu gedeeltelijk handelsweg

Een deel van de Enkweg in Wijhe heet per 1 september – op verzoek van meerdere ondernemers van de Poort van Wijhe – Handelsweg. Deze naamsverandering is uit noodzaak geboren, omdat bedrijven aan de Enkweg 2a tot en met 2r voorheen niet werden gevonden op navigatiesystemen. Vrachtverkeer kwam daardoor regelmatig vast te zitten in de Enkweg, die na de reconstructie op sommige delen te smal is en bovendien een eenrichtingsweg.

Met name bedrijven aan het begin van de Enkweg, aan de kant van de Raalterweg (N756), moesten veelvuldig telefoontjes beantwoorden van zowel leveranciers als klanten om uit te leggen hoe zij precies te vinden waren. “Dat was voor iedereen zeer lastig en onnodige tijdverspilling”, aldus Frits van der Linden van de gelijknamige winkel in woningstoffering. “Uiteindelijk wisten ze het dan wel te vinden, maar de oplossing van een nieuwe straatnaam was het meest voor de hand liggend.”

Aangezien er alleen maar bedrijven aan dat stukje weg gevestigd zijn, spreekt de naam Handelsweg voor zich. Door de extra straatnaam toegevoegd te hebben aan het industrieterrein Poort van Wijhe hopen de ondernemers dat de navigatiesystemen op den duur beter de weg wijzen en dat vrachtverkeer daardoor niet meer vast komt te zitten op de Enkweg.

LAAT EEN REACTIE ACHTER

Vul alstublieft uw commentaar in!
Vul hier uw naam in

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.