ekoline boekt nu al beursvloer resultaat

De Raalter stichting Ekoline heeft maandag vroeg in de middag haar eerste concrete succes van de Raalter Beursvloer geboekt. Mia Nijland van Ekoline werd door Tweede Kamerlid Eddy van Hijum geïntroduceerd bij Kathleen Ferrier, die voor het CDA woordvoerder speciaal onderwijs is in de Tweede Kamer.

Ferrier was met Van Hijum op werkbezoek bij wethouder Roger de Groot in Raalte. Op de Beursvloer spraken Van Hijum en Nijland elkaar over de stichting Ekoline en de match was snel gemaakt. Maar dan moet je natuurlijk wel weten wat Ekoline doet. Nou, daar heeft Mia Nijland natuurlijk een site voor in het leven geroepen, daar valt uitgebreid te lezen over ‘hét kwaliteitsplatform dat zich richt op passend onderwijs voor leerlingen met een bijzondere zorg- en leervraag.’ De stichting vloeit voort uit het boek ‘naar school op jouw manier’ waarin Mia Nijland opties geeft aan onderwijzend personeel die leerlingen hebben met een ernstig meervoudige beperking.

Nijland wil haar methode zo breed mogelijk onder de aandacht brengen. Ze is er namelijk van overtuigd dat mensen met een meervoudige beperking weldegelijk iets te leren hebben, als je de goede methode maar gebruikt. Ze is er tevens van overtuigd dat op die manier de kwaliteit van leven van de gehandicapte aanzienlijk groter wordt. Haar doel wil ze op meerdere manieren bereiken. Het boek ‘naar school op jouw manier’ is één methode. Een landelijk symposium naar aanleiding van het boek is een tweede. Brede aandacht vragen is de derde stap. Een landelijke internet-vraagbaak met toepassingsvoorbeelden is stap vier, die ligt nog in het verschiet.

Brede aandacht kreeg Nijland op de Beursvloer. Wethouder Roger de Groot zei toe de stichting Ekoline onder de aandacht te brengen van schoolbesturen in het kader van passend onderwijs. De Raalter bibliotheek wil met Ekoline een bijeenkomst organiseren rond passend onderwijs. Salland Centraal neemt een jaar lang gratis een digitale banner op en Guts Communication adviseert kosteloos over een marketingstrategie. De bedrijven Multilight en Elders kochten ieder 25 boeken, die ze binnen het onderwijs zullen verspreiden. De Rabobank zegde toe over een aankoop na te denken (na deze publicatie kunnen ze natuurlijk niet anders meer dan kopen).

De boeken-actie blijft ook na de Beursvloer van kracht. Organisaties en bedrijven worden van harte uitgenodigd om deze twee trendsetters te volgen. Mia Nijland: ‘Een mooie manier om te tonen dat je maatschappelijk verantwoord wilt ondernemen en dat je meer bent dan je core-business. Bovendien staat hier een reductie tegenover op de huur van locatie La Manière in Vlaanderen, voor een exclusieve businessmeeting’. Als een bedrijf boeken afneemt, zorgt stichting Ekoline voor levering en distributie ervan. Natuurlijk worden we graag op de hoogte gehouden van resultaten.

En dan Eddy van Hijum, die was dus vanmiddag met Kathleen Ferrier op bezoek bij Roger de Groot. Nijland kreeg tien minuten spreektijd, maakte daar natuurlijk twintig minuten van en weet zo haar verhaal tot in de Tweede Kamer te krijgen.

LAAT EEN REACTIE ACHTER

Vul alstublieft uw commentaar in!
Vul hier uw naam in

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.