duizenden op jacht naar koopjes in heeten

De jaarlijkse vlooienmarkt op de vrijdag van de Ponyweek Heeten behoort nog altijd tot één van de grootste evenementen in de regio. Ook dit jaar kwamen er weer duizenden bezoekers af op de lange rij opgestelde kraampjes. Al direct vanaf het begin was het er gigantisch druk, want het is natuurlijk dringen geblazen op zoek naar dat ene koopje.

De standhouders waren zelf ook al in alle vroegte aanwezig. Vrijdagochtend om klokslag zes uur werd hen de gelegenheid geboden om een mooi plekje uit te zoeken en hun spulletjes uit te stallen. Niet alleen voor de koopjesjagers, maar ook voor de verkooplui van oude spullen, 340 in getal, was het dus dringen.

De vlooienmarkt was in het verleden altijd op het Dorpsplein in Heeten, maar door de jaren heen werden ook de Dorpsstraat, de Holterweg, de Herfkensstraat, de Koopmansstraat en de Van Walbekestraat tot marktterrein omgedoopt. Dat moet ook wel, want hoe raak je anders twee kilometer kraamlengte kwijt?

Koopjesjagers die alle kraampjes van boven tot onder uitgemest hebben op zoek naar dat ene ontbrekende exemplaar uit hun verzameling, kunnen de rest van de dag overigens ook nog prima terecht in Heeten. Na het rondstruinen langs de markt is het namelijk erg gezellig uitrusten in en rond de feesttent, waar de band Gewoon Jansen een aantal optredens verzorgt.

Meer foto's

LAAT EEN REACTIE ACHTER

Vul alstublieft uw commentaar in!
Vul hier uw naam in

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.