domineeskamp in najaar 2009 op de schop

Met andere woorden: Ook in 2009 wordt het voor onder andere rolstoelers nog behelpen om een evenement op de Domineeskamp bij te wonen.

Het grote plein fungeert vooral als parkeerplaats, maar ook als feestterrein en soms marktplein. Met feesten kunnen mensen die slecht ter been zijn er moeilijk uit de voeten, vanwege de oneffen grasklinkers. De bedoeling van de grasklinkers was dat de Domineeskamp een groene vlakte zou worden, terwijl het onder dat groen toch lekker stevig was. Maar het groen is nooit door die gaten in het beton naar boven gekropen.

Op de planning bij de herontwikkeling van de Domineeskamp staat dat er onder andere een grote bergingskelder in de omgeving van het plein komt, om overtollig regenwater op te vangen. Daarmee hoopt wethouder Haarman de wateroverlast in de omgeving bij ernstige hoosbuien te kunnen beperken. Aanleiding voor het plan is de hoosbui op 23 juli 2006, toen veel straten in de omgeving blank kwamen te staan en waarbij het water ook huizen binnendrong.

Verder wil Haarman de Domineeskamp wat fraaier gaan aankleden. “Er zijn deze week nog gesprekken gevoerd met de organisaties van de verschillende evenementen. En er is toen onder andere gesproken over de inrichting. Zo is het plaatsen van grote bloembakken een optie. Uiteraard gaat het dan om bakken die tijdelijk met een heftruck zijn te verplaatsen. Maar concreet staat daarover nog niets op papier”, aldus Haarman.

LAAT EEN REACTIE ACHTER

Vul alstublieft uw commentaar in!
Vul hier uw naam in

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.