de voetbal academie enthousiast gestart

De eerste training van De Voetbal Academie is achter de rug. Op het complex van Wijhe’92 hebben 28 kinderen in de leeftijd van 7 tot 13 jaar, verdeeld over drie groepen, afgelopen woensdag hun eerste instructies van trainer Daan Koerhuis gekregen. Per september verzorgt hij in Salland extra trainingen voor jeugdige spelers die zich daarvoor hebben aangemeld.

De Voetbal Academie is bedacht met het idee om jonge kinderen beter te maken in het spel voetbal. Het gaat daarbij niet om winnen of verliezen, maar om plezier en de ontwikkeling van het individu. Zo’n academie is zeker niet nieuw in Nederland. Salland ontbrak echter nog in het rijtje, terwijl ook daar erg veel kinderen wekelijks enthousiast op het voetbal veld staan. Koerhuis – speler bij de eerste selectie van Wijhe’92 en gymleraar van beroep – vond dat daar meer mee gedaan moest worden.

Voorafgaand aan de eerste training kreeg iedere deelnemer uit handen van Koerhuis een tasje met daarin de kleding, welke zij gedurende acht weken mogen gebruiken. De training zelf werd met veel inzet en plezier door de jeugdige voetballers gevolgd. “Het is fantastisch te kunnen starten met enthousiaste kinderen, een mooie accommodatie en een goede samenwerking met Wijhe’92”, aldus Koerhuis. “Op de training hebben we vooral veel aandacht besteed aan loopcoördinatie en techniek.”

Voor de clubs waar de jeugdige voetballertjes vandaan komen is De Voetbal Academie een gerichte aanvulling. De training is geen vervanging van een training bij de club, maar een extra moment om aan de vaardigheden van de spelers te werken. Voetbal is een sport waarbij in vergelijking tot bijvoorbeeld turnen, zwemmen en tennissen relatief weinig wordt getraind. De Voetbal Academie biedt mogelijkheid extra tijd en energie in het spelletje te investeren.

De deelnemers van De voetbal Academie zullen acht trainingen krijgen. Na de eerste periode start er een nieuwe periode op 5 november. Aanmelden hiervoor kan via devoetbalacademie.nl.

LAAT EEN REACTIE ACHTER

Vul alstublieft uw commentaar in!
Vul hier uw naam in

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.