daders nummerborden roof aangehouden

Twee jongens uit Raalte (16 en 17 jaar) hebben woensdag bekend verantwoordelijk te zijn voor het vernielen van nummerborden van auto’s aan de Zwolseweg en Westdorplaan. Hiermee is grotendeels een oplossing gekomen voor de vernielingen die aangericht werden in de nacht van zaterdag 26 op zondag 27 juli.

In die nacht werden onder andere vernielingen gepleegd op het terrein van Rohda Raalte. Op de Zwolsestraat tot in de buurt van de Iepensingel werden kentekenplaten van auto’s verwijderd en fietsen op straat gegooid. Het politieteam Salland nam de zaak hoog op. Er bestond een sterk vermoeden, dat de daders afkomstig waren uit de discobus, die stopt aan de Zwolsestraat. Naast getuigenoproepen deed teamchef Henk van Bussel in een oproep een beroep op het gezond verstand en de gemeenschapszin.

Hoewel er niet massaal werd gereageerd door het publiek, leidde een melding via Bel M (anoniem) en een getuigenverklaring uiteindelijk tot de twee jeugdigen. De 17-jarige jongen werd woensdagochtend buiten heterdaad aangehouden op zijn huisadres. De 16-jarige jongen werd diezelfde ochtend ontboden op het bureau. Acht personen deden na 27 juli aangifte van vernieling van hun auto. In overleg met justitie zal bepaald worden welke straf de jongens krijgen.

LAAT EEN REACTIE ACHTER

Vul alstublieft uw commentaar in!
Vul hier uw naam in

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.