broekland wint streekderby tegen sv raalte

In en tegen Broekland ging Raalte zondagmiddag op jacht naar de eerste overwinning van het seizoen, een echte streekderby. Al na acht minuten keken de Raaltenaren tegen een achterstand aan. Namens Broekland rondde Frank Jacobs een voorzet vanaf de zijkant prima af, 1-0. Het spel was matig. Waar Raalte het spel niet kon maken, beperkte Broekland zich tot lange ballen.

Raalte kreeg voor rust één goede kans, maar een geplaatst schot van aanvoerder Wijnhout belandde op de paal. Tien minuten na rust vergrootte de thuisploeg haar voorsprong. Nadat een Broeklander in het stafschopgebied uit evenwicht werd gebracht legde de scheidsrechter de bal op de stip. Wout Koerhuis benutte dit buitenkansje waardoor het 2-0 werd voor Broekland.

Deze tweede treffer leek de wedstrijd open te breken, met name Raalte begon steeds beter te voetballen. Dit resulteerde in een prima goal van Richard Huis in ’t Veld. In het laatste kwartier van de wedstrijd creëerde Raalte nog een aantal kleine kansjes maar Broekland hield de zaak achterin goed gesloten. Daardoor hield de thuisploeg de punten in Broekland en keerde Raalte met lege handen huiswaarts.

Meer foto's

LAAT EEN REACTIE ACHTER

Vul alstublieft uw commentaar in!
Vul hier uw naam in

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.