Home / archiefcentraal / broekland wint streekderby tegen sv raalte

broekland wint streekderby tegen sv raalte

In en tegen Broekland ging Raalte zondagmiddag op jacht naar de eerste overwinning van het seizoen, een echte streekderby. Al na acht minuten keken de Raaltenaren tegen een achterstand aan. Namens Broekland rondde Frank Jacobs een voorzet vanaf de zijkant prima af, 1-0. Het spel was matig. Waar Raalte het spel niet kon maken, beperkte Broekland zich tot lange ballen.

Raalte kreeg voor rust één goede kans, maar een geplaatst schot van aanvoerder Wijnhout belandde op de paal. Tien minuten na rust vergrootte de thuisploeg haar voorsprong. Nadat een Broeklander in het stafschopgebied uit evenwicht werd gebracht legde de scheidsrechter de bal op de stip. Wout Koerhuis benutte dit buitenkansje waardoor het 2-0 werd voor Broekland.

Deze tweede treffer leek de wedstrijd open te breken, met name Raalte begon steeds beter te voetballen. Dit resulteerde in een prima goal van Richard Huis in ‘t Veld. In het laatste kwartier van de wedstrijd creëerde Raalte nog een aantal kleine kansjes maar Broekland hield de zaak achterin goed gesloten. Daardoor hield de thuisploeg de punten in Broekland en keerde Raalte met lege handen huiswaarts.

Lees ook

Webinar over opvoeden in twee huizen

RAALTE – Dinsdag 26 oktober om 20.30 houdt het Centrum voor Jeugd en Gezin een …

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Deze website gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.