boerenkracht red bull voor het platteland

“Boerenkracht geeft je net als Red Bull energie”, zegt Liesbeth Grijsen van zuivelboerderij ’n Aanvang tussen Heeten en Lettele. “Die energie krijg je doordat er ginseng in zit. Ginseng houd je vitaal. Zelfs de keizers uit het oude China gebruikten vroeger ginseng om zo lang mogelijk te leven en over hun rijk te kunnen heersen. Tegenwoordig wordt in Nederland ook steeds meer ingezien dat ginseng je een oppepper geeft.”

Zuivelboerderij ’n Aanvang heeft net als zuivelboerderij De Knapenvelder in Raalte het nieuwe drankje afgelopen weekend gelanceerd. Daarnaast hebben ook alle andere boeren die aangesloten zijn bij de landelijke Landwinkel-coöperatie het drankje in de schappen gezet. Tot grote tevredenheid van Pieter-Jan Brandsma van de Landwinkel-coöperatie. “De eerste reacties zijn goed. En het is mooi om te zien dat alle vijftig boeren die aangesloten zijn bij Landwinkel het product verkopen”, aldus Brandsma, die namens de coöperatie ook de nodige zweetdruppels in de totstandkoming van het drankje heeft gestopt. “Maar de grondleggers zijn twee boeren uit Brabant.”

Carlos Faes van Philips Fruittuin en Toon van der Heijden, Nederlands enige ginsengteler, hebben in eerste instantie hun krachten gebundeld. Vervolgens zijn samen met Landwinkel de beste eigenschappen van appels, blauwe bessen en ginseng gecombineerd tot een heerlijk frisse fruitdrank die nieuwe natuurlijke energie geeft. Overigens is Boerenkracht er in twee smaken: Appel blauwe bes en appel frambozen. De basis voor de frisse smaak van Boerenkracht is het pure sap van de zoet zure Elstar appel en het pure sap van het fruit waarmee het appelsap wordt gecombineerd.

Brandsma: “Om de beste kwaliteit te garanderen worden de Hollandse appels zorgvuldig geïnspecteerd. Na het sorteren, het wassen en malen van de appels worden de appels geperst. Het fruit voor de combinatiesappen wordt soms zelf geperst en deels van Landwinkels aangekocht. Tenslotte wordt aan de fruitdrank gember en Hollandse ginseng uit Brabant toegevoegd.”

Liesbeth Grijsen: “Het mooie van Boerenkracht is dat het bestaat uit natuurlijke grondstoffen en er is geen sprake van toevoeging van suiker, zoet-, kleurstoffen en conserveermiddelen.” Het product past dus prima bij ’n Aanvang, waar je heel veel boerderij- en streekproducten kunt vinden. “In de winkel verkopen we eigengemaakte zuivel en andere lekkere producten uit Salland. We kiezen bewust voor zoveel mogelijk lokaal geproduceerde producten. Dit is goed voor het milieu en goed voor het behoud van het landschap”, aldus Grijsen.

LAAT EEN REACTIE ACHTER

Vul alstublieft uw commentaar in!
Vul hier uw naam in

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.