bewoners swaenewoerd genieten van uitje

Voor de bewoners van Swaenewoerd, behorend tot Zorggroep Raalte, stond afgelopen zaterdag weer het jaarlijkse uitje op het programma. Dit keer ging de reis naar het Veenpark in Barger-Compascuum, bij Emmen. Het was voor de bewoners een prachtige ontdekkingstocht naar de tijden van toen, met goed gezelschap.

Na de koffie met krentenwegge stapten de bewoners en begeleiders in de bus richting het Veenpark. Daar werd rondgekeken en het veentreintje genomen naar het veengebied waar nog elke dag met de hand turf wordt gegraven. De lunch bestond uit een uitgebreide Drentse koffietafel met onder meer roggebrood, smakbrood, ‘beschuutte’, echte schinken en Drentse leverworst. ’s Middags werd het dorp ’t Oale Compas bezocht, een dorp van plaggenhutten. Bij veel bewoners kwamen de herinneringen boven aan de school van vroeger (met hoepelen, hinkelen en touwtje sprinten) of de geur in een bakkerij. Na een heerlijk kopje koffie of thee ging de reis terug naar Raalte.

’s Avonds werd er door het hele gezelschap genoten van een diners in het Dienstencentrum van Swaenewoerd. De kosten van de activiteiten, zoals entree en lunch, waren voor De Jong & Laan Accountants & Belastingadviseurs. Ook gingen er twaalf mensen van dit bedrijf mee als vrijwilliger om bewoners te ondersteunen. TCR Tours sponsorde een bus met buschauffeur.

Meer foto's

LAAT EEN REACTIE ACHTER

Vul alstublieft uw commentaar in!
Vul hier uw naam in

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.