autorodeo heino krijgt de handen op elkaar

Een topavond en een topdag. De Sökkestoppers uit Heino kunnen terugkijken op een geslaagd weekend met het Rodeofeest (zaterdagavond) en de autorodeo (zondagmiddag). Dat was niet alleen de mening van de organiserende carnavalsvereniging, maar ook van publiek en deelnemers. Het mooie zomerse weer heeft daaraan natuurlijk een belangrijke bijdrage geleverd.

Het begon allemaal op de zaterdagavond. Waar tijdens de laatste edities van het Rodeofeest de publieke belangstelling enigszins achterbleef bij de verwachtingen, was er nu sprake van een volle bak. Dat was vooral te danken aan de programmering, want met de Normaal Coverband hadden de Sökkestoppers een echte topact in huis gehaald. ‘Ze zijn op dit moment beter dan Normaal zelf’, werd er al door menigeen gefluisterd of zelfs hardop geroepen.

Of het kwam doordat de band een thuiswedstrijd speelde (drie van de vier leden zijn Heinoërs), maar het dak van de feesttent ging er figuurlijk gezien helemaal af. Een grote deinende massa van oudere jongeren genoot van de vele echte Normaal-klassiekers die de revue passeerden. Bier, adrenaline, zweet, stro en passie; dat waren in een notendop de ingrediënten voor een geslaagde avond.

Voor de leden van de Sökkestoppers en aanverwante vrijwilligers wachtte in de nacht van zaterdag op zondag een kort nachtje. Drie tot vier uurtjes slaap, dat was zo ongeveer het maximum, voordat de voorbereidingen van de autorodeo zich al weer aandienden. Zo’n 120 deelnemers hadden zich tijdens de twee inschrijfavonden bij Zaal Oortwijn aangemeld en dat was een zeer behoorlijk aantal.

De rijders, die nog tot op het laatste moment voor de keuring aan hun wagens sleutelden, haalden verdeeld over acht manches alles uit de kast. Dat leverde voor de kleine tweeduizend toeschouwers een overweldigend spektakel op met fraaie beelden van auto’s die met flinke snelheid op elkaar botsten. Het lawaai van schurend blik en de geur van smeulend rubber vulde het terrein van de familie Hogeman aan de Slikkebaardweg en het publiek genoot met volle teugen.

Natuurlijk zijn er altijd winnaars en verliezers. Sneu is het voor degene die maandenlang heeft gezwoegd om een rodeoauto te vinden en deze te prepareren voor het laatste weekend van augustus die vervolgens binnen enkele seconden is uitgeschakeld. Waardering is er voor de degelijke auto’s en tactische rijders die zich door de manches en de finale naar het erepodium knokten.

Opvallend was de aanwezigheid van de naam Van der Vechte in de uitslag. In de finale van de lichte klasse (800 tot 1600 cc) werd het podium bezet door M. van der Vechte uit Heino, G. van der Vechte uit Raalte en J. van der Vechte uit Heino. Ook de zware klasse ging naar Heino. D. Valhuizen liet S. van der Zee uit Zwolle en B. van der Stouwe uit Dalfsen achter zich. Aan het eind van de middag werden de prijzen uitgereikt door de regerende prins carnaval van de Sökkestoppers: Pascal I.

Uitslagen:

Finale 1 (800-1600 cc)

1. M. van der Vechte (Heino) – Opel Astra

2. G. van der Vechte (Raalte) – Nissan Sunny

3. J. van der Vechte (Heino) – Opel Astra

Winnaar wrakkenmanche: R. Groen (Zwolle) – Suzuki Swift

Finale 2 (1600-3800 cc)

1. D. Valhuizen (Heino) – Pontiac

2. S. van der Zee (Zwolle) – Volkswagen Golf

3. B. van der Stouwe (Dalfsen) – Volvo 740

Winnaar wrakkenmanche: M. Schottert (Heino) – Volvo 740

Meer foto's

LAAT EEN REACTIE ACHTER

Vul alstublieft uw commentaar in!
Vul hier uw naam in

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.