Home / archiefcentraal / auto rijdt eenvoudig de daggertsbrug op

auto rijdt eenvoudig de daggertsbrug op

SP-fractievoorzitter Willy Lourenssen heeft het Raalter college een brief gestuurd met betrekking tot de Daggertsbrug. Sinds de renovatie van de brug ontbreken er namelijk wat paaltjes. Er staan alleen paaltjes aan de kant van de Almelosestraat en dat zorgt voor verwarring. Zaterdag stond er al een auto half op de brug.

In de brief schrijft Lourenssen het volgende: “Zaterdagmiddag werd ik door een inwoner uitgenodigd naar de Daggertsbrug te rijden om de nu ontstane verkeerssituatie te bekijken. Deze inwoner had opgemerkt dat er aan de centrumzijde van de brug geen paaltjes staan en vond dat niet verkeersveilig. Toen ik zaterdagmiddag vanuit de Brugstraat de Daggertsbrug naderde, bleek deze inwoner ‘gelijk’ te hebben: Er stond een auto komend vanaf de Acacialaan half op de brug richting de Almelosestraat.”

Voor alle zekerheid maakte Lourenssen zelf een ritje met de auto over de Acacialaan om de situatie te aanschouwen. “Er staan diverse borden waaruit blijkt dat voor parkeren en voor doorgaand verkeer niet rechtsaf kan worden geslagen. Dat klopt dus, maar niettemin is het verwarrend.” Lourenssen sluit zijn brief aan het college af met de vraag of er iets aan de situatie gedaan kan worden.

Lees ook

Het levenswerk van Frits Offenberg

Raaltenaar al vele jaren bezig om volledige geschiedenis van gemeente Raalte en inwoners te documenteren …

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Deze website gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.