aftellen voor michel tielbeke is begonnen

De Paralympische Spelen in Beijing gaan zaterdag van start. En zoals bekend is Raaltenaar Michel Tielbeke één van de deelnemers. Hij komt zondag voor het eerst in actie, dus is de zwemmer inmiddels al in het Paralympisch dorp. Speciaal voor Salland Centraal blikt hij nog even terug op zijn laatste trainingsweek in Zuid-Korea.

Dag 10, maandag 25 augustus

Vandaag een heerlijke vrije dag. Om 8.15 uur ontbijt en daarna slaap ik tot 12.00 uur. ’s Middags kijk ik de film ‘Meet Dave’ op mijn laptop. Echt een leuke film. Daarna lees ik verder in het boek van Marcel Wouda. Tijdens het diner zie ik dat er ook andere sporters in Zuid-Korea zijn gearriveerd. Dus we eten nu met wielrenners, tafeltennissers, voetballers en judoka’s gezellig samen in de grote eetzaal. Na het eten speel ik met twee mensen van het begeleidingsteam en drie zwemmers het spelletje Kolonisten van Catan. Helaas win ik niet!

Dag 11, dinsdag 26 augustus

Drie trainingen op het programma: De ochtendtraining van 8.00-10.00 uur, de middagtraining van 16.30-18.30 uur en BodyCore van 15.30-16.30 uur. Bij de middagtraining maken we gebruik van een elastiek. Terwijl ik vast zit aan het elastiek zwem ik de vlinderslag voor mijn gevoel en snelheid. Assistent bondscoach Stephan helpt om het elastiek vast te houden. Een heerlijk gevoel om met elastiek te trainen. Tussen de lunch en de middagtraining slaap ik weer even. Om 20.30 uur laat ik de spierpijn in mijn onderarmen losmasseren door onze fysio Marielle. Daarna douche ik lekker uitgebreid en surf nog even op internet. Het aftellen is begonnen Nog vier dagen dan gaan we naar Beijing.

Dag 12, woensdag 27 augustus

’s Morgens train ik rustig samen met teamgenoot Bernadette. ’s Middags is het lekker rustig in het zwembad, dus kan ik mijn 200 meter wisselslag en 100 meter vlinderslag prima oefenen. Ik zwem snellere tijden dan afgelopen zondag, dus het gaat steeds beter met mij. ’s Avonds genieten wij samen met alle andere sporters van een diner en een Koreaanse voorstelling, geregeld door de ambassadeur van Nederland in Korea. Ik ben na afloop helemaal kapot.

Dag 13, donderdag 28 augustus

Vandaag alleen een ochtendtraining. ’s Middags lekker vrij. Dus dan pak ik mijn rust. Ik wandel een uurtje in de buurt van het hotel en kijk de film ´The Holiday´. Na het diner kijk ik nog een film: ‘Pearl Harbor’. Morgen de laatste trainingsdag in het zwembad.

Dag 14, vrijdag 29 augustus

De ochtendtraining verloopt goed. Ik zwem de 100 meter vlinderslag en de 100 meter vrije slag goed. ’s Middags zwem ik lekker rustig. Daarna eten we voor het eerst gezellig buiten bij het zwembad van het hotel. Daar heb je meer keuze qua eten dan in de eetzaal. Na het diner snel terug naar de hotelkamer om de koffers in te pakken. Morgenvroeg vertrekken we naar het Paralympisch dorp in Beijing. Van het vliegveld in Seoul vliegen we naar Beijing.

LAAT EEN REACTIE ACHTER

Vul alstublieft uw commentaar in!
Vul hier uw naam in

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.