150 jaar parochieleven nog altijd geopend

Het is alweer een hele tijd geleden sinds de opening in februari, maar de tentoonstelling ‘150 Jaar parochieleven in Heino’ heeft nog altijd vele bezoekers te verwelkomen. Toch denkt de Heinose Vereniging voor Heemkunde Omheining, die aanzet gaf tot deze expositie, dat er genoeg mensen zijn die nog altijd geen bezoekje hebben gebracht aan De Maelderieje. “Er zijn altijd personen die van plan zijn te komen, maar nog tijd genoeg denken te hebben.”

De tentoonstelling is aansluitend aan het 150-jarig bestaan van de rooms-katholieke parochie ‘Onze Lieve Vrouw Tenhemelopneming’ georganiseerd en laat een historisch overzicht vanaf 1958 tot heden zien. Aan de hand van kaarten en beeldend materiaal wordt de geschiedenis van de parochie weergegeven. Tevens zijn er liturgische gewaden, beelden, boekwerken en allerlei andere religieuze voorwerpen te zien.

De tentoonstelling kun je nog iedere dag tot eind oktober tussen 10.00 en 13.00 bezichtigen op de bovenverdieping van De Maelderieje aan de Canadastraat 6 in Heino. Op zondag is de tentoonstelling gesloten. Groepen kunnen zich vooraf opgeven bij het secretariaat op telefoonnummer 0572-391986 of per e-mail op omheining@planet.nl. De tentoonstelling is ook prima door rolstoelgebruikers te bezoeken.

LAAT EEN REACTIE ACHTER

Vul alstublieft uw commentaar in!
Vul hier uw naam in

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.