zorggroep ja tenzij beleid voor reanimatie

Zorggroep Raalte hanteert al sinds jaar en dag de reanimatiemanier die landelijk ineens ter discussie staat, omdat er in Amersfoort iets nieuws aan de hand zou zijn: Ouderen krijgen de keus voorgelegd of ze gereanimeerd willen worden na een beroerte. De landelijke media vielen meteen over het St. Pieters en Bloklands Gasthuis in Amersfoort. En de politiek dreigt met ingrijpen.

In Raalte zit het zo: Zorggroep Raalte hanteert ten aanzien van reanimatie voor verzorgingshuizen een ‘Ja-tenzij-beleid’. Dit houdt in dat er wordt gereanimeerd tenzij er aanwijzingen zijn dat niet te doen. Indien een reanimatie is begonnen en er wordt duidelijk dat dat niet gewenst is, wordt de reanimatie gestaakt. De huisarts draagt eindverantwoordelijkheid voor het niet-reanimeren of reanimeren-besluit.

Een cliënt van Zorggroep Raalte krijgt bij huisvesting de vraag voorgelegd of hij wel of niet gereanimeerd wil worden in voorkomend geval. En dat hij/zij én de huisarts daar een handtekening onder zet. Dus er wordt gereanimeerd, tenzij de cliënt vooraf anders aangeeft.

LAAT EEN REACTIE ACHTER

Vul alstublieft uw commentaar in!
Vul hier uw naam in

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.