zonde voormalig dorpshuis heino te slopen

De discussie over hoogbouw in Heino bereikt zijn hoogtepunt. VVD is voor. GB is tegen. En steeds meer Heinoërs maken zich druk om de toekomst van het dorp. Flip Jonkman voegt de sloop van het voormalige dorpshuis toe. Moet je dat wel tegen de vlakte doen?

Een foto-onderschrift bij de mening van de VVD over betreffende nieuwbouw deed Jonkman besluiten zich in de discussie te mengen. Hij reageert niet op de nieuwbouw die komt, maar op de gebouwen die weggaan.

“Niet alleen dat pand met het rode dak moet worden vervangen. Het is nog veel erger. Ook het voormalige dorpshuis. Veel Heinoërs hebben hier hun jeugdjaren doorgebracht. Hier was onder andere de gymnastiek, muziekvereniging Ons Genoegen, de kleuterschool, de huishoudschool, de zangvereniging en de brandweer gevestigd.”

We weten dat ook één van de jongerenverenigingen er een tijdje clubhuis had. Je had in de jaren tachtig Flurk en (als we het ons goed herinneren) De Klomp. Die laatste had er een prachtig clubhuis waar zelfs eens een top 1000 gedraaid is door ondermeer Ronny van Wifferen en Peter Heuver.

Vraag is dus: Moet je dat pand slopen? Heeft het een historische waarde? Is het niet authentiek? We nodigen de politiek via deze weg uit te reageren.

LAAT EEN REACTIE ACHTER

Vul alstublieft uw commentaar in!
Vul hier uw naam in

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.