wellenberg treft arsenal in kampioenenbal

Raaltenaar Niels Wellenberg staat met zijn club FC Twente voor een loodzware opgave in de derde voorronde van de Champions League. Arsenal rolde vrijdag als tegenstander uit de bus tijdens de loting in Nyon.

“Kat in het bakkie”, zegt Wellenberg in een eerste reactie vanuit Duitsland, waar hij vrijdagavond een oefenwedstrijd speelt tegen Arminia Bielefeld. “Arsenal is op zich een mooie tegenstader, maar je hoopt van te voren toch dat je dit soort tegenstanders later in het toernooi tegenkomt. Maar ja, we zien wel. We moeten er in ieder geval alles aan doen en er twee mooie wedstrijden van maken”, aldus de Raaltenaar.

Op dinsdag 12 of woensdag 13 augustus komen de Engelsen eerst op bezoek in Nederland. Wegens de verbouwing van de Grolsch Veste zal FC Twente ‘The Gunners’ ontvangen in het Gelredome in Arnhem. Op dinsdag 26 of woensdag 27 augustus wordt de return in Londen gespeeld.

Waar Arsenal vrijwel altijd van de partij is in de groepsfase van de Champions League, maakt Twente haar debuut op het hoogste Europese podium. De Tukkers bereikten de derde voorronde door de play-offs in de eredivisie te winnen. In de finale was Twente over twee duels te sterk voor Ajax (2-1 en 0-0).

De topper van de derde voorronde is de confrontatie tussen Schalke’04 en Atletico Madrid. Trainer Fred Rutten en middenvelder Orlando Engelaar moeten het dus opnemen tegen de ploeg van verdediger John Heitinga.

LAAT EEN REACTIE ACHTER

Vul alstublieft uw commentaar in!
Vul hier uw naam in

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.