waterschapsverkiezing lijkt op malle vertoning

Commentaar – Zaterdag meldden we welke partijen er mee doen aan de waterschapsverkiezingen van 13 tot en met 25 november. CDA, VVD, ChristenUnie, SGP en GB Dalfsen zijn politieke partijen. Water Natuurlijk, Algemene Waterschapspartij, Algemeen Plattelandsbelang, Hengelaarsvereniging Ons Vermaak en Visserijvereniging De Hengelsport zijn dat niet.

Vreemd: Politieke partijen die mee doen. Is het waterschap een politieke instantie? Nog vreemder: Belangenpartijen die mee doen. Kunnen die wel het algemeen belang in ogenschouw nemen?

Weet je wat het waterschap doet? Weet je wat het bestuur van het waterschap doet? Vermoedelijk geen idee? Nou, daar ligt een schone taak voor al die partijen. Laat ze het ons maar vertellen. Want eerlijk gezegd komen wij ook niet veel verder dan dat het in grote lijnen om de grondwaterstand in Salland gaat, door hier en daar wat met sluizen te spelen. En daarom kom je tegenwoordig die breder gemaakte leidingen tegen. Daar kan het water in overlopen in noodsituaties.

Het komt ons altijd voor dat het waterschap een overblijfsel is van vroeger en dat er vervolgens nog nooit een bestuurder het lef gehad heeft te praten over opheffing. Ons idee: Opheffen en samenvoegen met de provincie. Bespaar je ineens miljoenen. Maar wat er meer van is: Met die malle zogenaamd democratische instanties verkwansel je alleen nog maar meer het vertrouwen dat de burger in de politiek heeft.

Als Hengelaarsvereniging Ons Vermaak mee doet met serieuze verkiezingen voor een instantie als Waterschap Groot Salland, dan mag je veronderstellen dat er niet veel meer mensen meedoen aan zo’n verkiezing dan de leden van Hengelaarsvereniging Ons Vermaak. Want dan begint het toch allemaal op een hele grote bak met onzin te lijken.

Maar goed, we laten ons het belang graag uitleggen. Of ze dan ook meteen even willen vertellen waarom die verkiezingen van 13 tot en met 25 november duren. Gaan er al die tijd iedere dag stembureaus open? Of doen we het weer per post, zodat je zeker weet dat je je van de uitslag niets moet aantrekken.

logo

Een mening over dit onderwerp? We nodigen je uit te reageren.

LAAT EEN REACTIE ACHTER

Vul alstublieft uw commentaar in!
Vul hier uw naam in

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.