vvd juist voorstander bouwplannen heino

Volgens de liberalen zit de woningmarkt al te lang op slot en is iedereen erbij gebaat dat er weer wat beweging in komt. Bovendien passen de huidige plannen exact binnen de vastgestelde structuurvisie van Heino. Hierin wordt duidelijk gekozen voor inbreiding in plaats van uitbreiding.

Met dit standpunt reageert de VVD op de discussie op Salland Centraal van de afgelopen weken op de woningbouw in het centrum van Heino.“In die reacties wordt een beeld neergezet alsof Heino op een stadse manier hoogbouw zou plegen, maar daar is absoluut geen sprake van. Het gaat om driehoog, met op één locatie (locatie Van Dijk) accenten van vierhoog en die hoogte misstaat helemaal niet in een dorp met een omvang van Heino. Het geeft het dorp zelfs een eigentijds, vitaal cachet. Bovendien worden alle plannen getoetst aan de bestemmingsplannen, met vaste procedures om eventuele afwijkingen te regelen”, aldus Ben Nijboer, namens de fractie. Vooral Gemeentebelangen trekt fel van leer.

De VVD is vooral ook ingenomen met het initiatief om omgeving van de Sikkenbrink (hoek Canadastraat, Paalweg, Vlaminckhorstweg) een facelift te geven. Nijboer: “Het is sinds jaar en dag één van de rommeligste plekken van Heino. De huidige plannen geven die hoek een enorme impuls. Het verbaast ons dat er kennelijk bezwaren zijn tegen het feit dat de parkeerplaatsen hier áchter het pand zijn gepland: Veel mensen klagen erover dat het straatbeeld wordt bepaald door de vele auto’s in het centrum. Dan is het toch een aanwinst dat de auto’s hier uit het zicht verdwijnen? Verder krijgen de winkels op dat punt een sterk verbeterde uitstraling, dus wat willen we nog meer?”

Overigens heeft de fractie geen moeite met het feit dat omwonenden bezwaren aantekenen tegen onderdelen van het plan. “Als men direct belanghebbende is en bezwaren ziet, dan kan men dat via een zienswijze kenbaar maken. En als je bezwaren hebt, dan heb je inderdaad groot gelijk dat je dat kenbaar maakt! Maar laten we ervoor waken dat een beeld wordt neergezet dat enorme gedrochten van gebouwen worden neergezet of dat het dorpse karakter naar de vernieling wordt geholpen. Laten we vooral blij zijn dát er eindelijk weer wat wordt gebouwd. Dat geeft beweging op de woningmarkt en daar profiteren zowel starters, senioren als kwaliteitszoekers van!”

LAAT EEN REACTIE ACHTER

Vul alstublieft uw commentaar in!
Vul hier uw naam in

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.