vrolijke optocht opent luttenbergs feest

Met een bijzonder gekleurde en vrolijke optocht is het Luttenbergs Feest donderdagavond geopend. Om 19.00 uur vertrok de bonte stoet voor een rondgang door het prachtig versierde dorp om uiteindelijk te eindigen op het feestterrein, waar de prijsuitreiking plaatsvond.

Op deze warme zomeravond was de publieke belangstelling groot en de reacties zeer positief. Het publiek kon genieten van diverse creaties, zoals een grote smurfengroep, een complete vliegtuigcrew, trollen, maar ook wagens met een actueel thema zoals de mogelijke komst van de varkensflats. Maar ook de kinderen lieten zich niet onbetuigd door met versierde fietsen en karren mee te doen. De jury, bestaande uit leden van de Oranjecommissie uit Lemele, had een moeilijke taak. Uiteindelijk werd buurtschap de Schanebroek de grote winnaar, door zowel de eerste prijs als ook de publieksprijs te winnen.

De optocht kende dit jaar verder twee speciale sportieve deelnemers. Allereerst presenteerde Racingteam Hageveld zich met coureur Jarco Grotenhuis. Het racingteam, dat als logo de befaamde Luttenbergring voert, is dit weekend deelnemer bij de Superbikes in Assen. Een andere sportieve bijdrage werd geleverd door jeugdige sporters. Zij vroegen aandacht voor de sporthal, waarvan de bouw binnenkort van start gaat.

In september start een grote financiële actie onder de bevolking en het bedrijfsleven om de laatste 100.000 euro binnen te krijgen. Een eerste stap in de goede richting werd na afloop van de optocht al gezet, toen het Stichtingsbestuurs Sportbelangen Luttenberg een cheque kreeg overhandigd van 7.500 euro door Stichting IJsbaan ’t Wak. Zij hadden dit geld verdiend met de jaarlijkse autorodeo.

Het programma gaat vandaag verder met een ochtend voor de 55-plussers, viswedstrijden, vogelgooien, mountainboarding, de strijd om de sterkste man en de Jettruck is vanavond te bezichtigen in Luttenberg. Voor het volledige programma kijk op staging2.luttenbergsfeest.

Meer foto's

LAAT EEN REACTIE ACHTER

Vul alstublieft uw commentaar in!
Vul hier uw naam in

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.