voetbal ranja en veel plezier bij voetbaldagen

De KNVB Nike Voetbaldagen die de afgelopen week werden gehouden op sportpark Heidepark in Lemelerveld zijn, mede door het fantastische weer, zeer succesvol verlopen. Voetbal stond natuurlijk voorop tijdens het sportevenement, maar door de zonnige omstandigheden waren de randzaken misschien wel veel interessanter. Tussen het voetballen door werd er natuurlijk veel met water gespeeld en geknoeid, en veel ranja gedronken.

De Nike Voetbaldagen gingen maandag 28 juli onder stralende weersomstandigheden van start. Het sportpark Heidepark lag er bij om door een ringetje te halen en de deelnemers (een tiental trainers, bijna honderd jongens en drie meisjes) stonden allen te popelen om te beginnen. In de morgen werden er eerst diverse trainingsvormen afgewerkt, gevolgd door potjes van zeven tegen zeven in de middag met als afsluiting elf-tegen-elf-wedstrijden.

Dinsdag was het voor de deelnemers gelukkig al een stuk minder benauwd, maar nog steeds werd er ranja in overvloed gedronken. Een flinke regenbui zorgde nog voor een lange onderbreking van de activiteiten, de laatste natuurlijke afkoeling van de week. Op woensdag, donderdag en vrijdag straalde de zon hartstochtelijk en steeg het kwik langzaam naar dertig graden. Veel te warm om je in het zweet te werken, zoniet bij de deelnemers van de Nike Voetbaldagen. Zij gingen vrolijk door!

Het grootste genoegen van de vele deelnemers bleek de voorbije week toch het ‘uitschelden’ van de ranjaman voor 75-plusser. Hoewel de beste man slechts 59 lentes jong is, waanden de kinderen zich in de veronderstelling dat zij zelf toch veel sneller zouden zijn en dat de ranjaman ze toch niet te pakken kon krijgen. Indirect lukte hem dat wel op een andere manier, getuige de vele wespensteken in de hele week. Overigens zonder gevolgen.

Ondertussen werd er natuurlijk gewoon gevoetbald en gespeeld. Donderdagochtend stond er een combinatie van die twee op het programma met onderdelen als voetvolleybal, latje schieten en hooghouden. De aanwezige keepers werden onderworpen aan een zware keeperstraining, aangezien alle deelnemers meerdere strafschoppen mochten afvuren.

Vrijdag stond een afsluitende partij op het programma tussen de trainers en de beste deelnemers. De trainers wonnen het duel met 1-0 door een schitterend doelpunt… van de ranjaman!

LAAT EEN REACTIE ACHTER

Vul alstublieft uw commentaar in!
Vul hier uw naam in

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.