vernielde cult kunst afgeslankt verder

Een vernield kunstwerk dat in het Overijssels Kanaal lag is door de kunstenaar weer netjes opgeruimd. Vrijdag meldden we de vernieling. Zaterdag al meldde een bezoeker van deze site dat de kunstenaar aan het opruiimen was.

Onze Man heeft er vanmorgen even een kijkje genomen en constateerde dat van het meerkoppige kunstwerkje één element in zijn eentje verder moet. Of de voetbal erbij hoort? Onze Man heeft geen idee. Die lag er nog niet bij toen het kunstwerk in verband met Cult 2008 in het water gelegd werd.

Opvallend zijn de reacties die de Cult-kunstwerken losmaken. Dat gaat van ’troep’ tot ‘fantastisch’. Als ze vernield worden gaat dat al net zo. Van ‘vot met die pröttel’ (weg met die troep) tot ‘schandalig’. En hoort dat eigenlijk ook niet zo? Kunst moet ter discussie staan. Over kunst moet je praten. Kunst moet je raken, positief of negatief.

Hoe het ook zij, Onze Man geniet al het hele seizoen van de kunstwerken. Zelfs van de kozijnachtige raamwerkjes die de kanaaloevers tussen Derksbrug en Mensinkbrug bij Heeten ‘sieren’. Die kozijnen stellen misschien niet zoveel voor, ze bewerkstelligen bij Onze Man de neiging iedere keer weer even naar het kanaal te kijken met als gevolg dat hij met de week veranderingen waarneemt. Nog nooit is het hem opgevallen dat het groen in de natuur vanaf de lente naar de achterkant van de zomer zo van kleur verschiet.

Meer foto's

LAAT EEN REACTIE ACHTER

Vul alstublieft uw commentaar in!
Vul hier uw naam in

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.