tielbeke vol vertrouwen naar zuid korea

De Olympische Spelen in Beijing draaien op volle toeren. Met veel sporters uit Nederland, maar helaas zonder sporter uit Salland. Of toch wel? Jazeker: Zwemmer Michel Tielbeke uit Raalte is van de partij in China. Hij doet van 6 tot en met 17 september namelijk mee aan de Paralympische Spelen 2008. Speciaal voor Salland Centraal houdt hij een dagboek bij. Vandaag dag 11, 12 en 13.

Dag 11, donderdag 7 augustus

Na een lekker rustige ochtendtraining krijgen we ’s middags een ‘lactaatmeting’. Daarvoor moeten we allereerst 400 meter vrije slag maximaal en voluit zwemmen, dan tien minuten actief herstellen en tot slot 100 meter wedstrijdslag (in mijn geval 100 meter vlinderslag) weer voluit zwemmen. Na afloop moet ik direct uit het water en op de stoel zitten om mij te laten (bloed)prikken door bondscoach Hans Salemink. Zo kun je zien hoeveel lactaat(zuur) is aangemaakt in mijn bloed en of ik dus goed heb getraind.

Dag 12, vrijdag 8 augustus

In de ochtendtraining klok ik een paar goede tijden. Daarna doen we weer BodyCore-oefeningen in de zwemhal. Na de lunch begint om 14.00 uur de openingsceremonie van de Olympische Spelen in Beijing. Prachtig! Het is gewoon bijzonder om te zien, maar door de middagtraining kan ik niet alles volgen. ‘s Avonds kijk ik de samenvatting op televisie. Daarna pak ik mijn koffer in, want morgen is alweer de laatste training van het trainingskamp in Drachten en gaan we naar huis. Ik word in Drachten opgehaald door mijn vader.

Dag 13, zaterdag 9 augustus

Allereerst een relatief rustige ochtendtraining. Met aansluitend een groepsgesprek met bondscoach Hans Salemink. Hij vertelt ons dat wij goed hebben getraind. Dus we zien elkaar weer vrijdag 15 augustus op Schiphol en dan vertrekken we samen naar Chun Cheon in Zuid-Korea voor het laatste trainingskamp en de laatste voorbereidingen voor de Paralympische Spelen. Op zaterdag 30 augustus gaan we rechtstreeks van Seoul naar Beijing. Als ik in Chun Cheon ben, ga ik ook een dagboek schrijven voor Salland Centraal. Tenminste: Als ik een internetverbinding kan krijgen in het hotel.

LAAT EEN REACTIE ACHTER

Vul alstublieft uw commentaar in!
Vul hier uw naam in

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.