tielbeke moet wennen aan warme lucht

De laatste dagen van de Olympische Spelen zijn aangebroken. Dus komt de start van Paralympische Spelen in Beijing dichter en dichterbij. En zoals bekend is Raaltenaar Michel Tielbeke in september één van de deelnemers. Momenteel bereidt de zwemmer zich in Zuid-Korea voor op ‘zijn’ Spelen. En uiteraard houdt hij speciaal voor Salland Centraal opnieuw een dagboek bij. Vandaag dag 4, 5 en 6.

Dag 4, dinsdag 19 augustus

Van 8.00 tot 10.00 uur trainen we lekker rustig, maar ’s middags is het andere koek. Van 16.30 tot 18.30 uur moeten we vol aan de bak en diverse afstanden voluit zwemmen. Na de eerste afstand – 200 meter wisselslag – krijg ik al last van benauwdheid door de warme lucht in het zwembad. Ik neem meteen mijn medicijnen en heb gelukkig daarna geen last meer. Op de 100 meter vlinderslag, de 100 meter schoolslag en de 50 meter vrije slag zwem ik voluit.

Dag 5, woensdag 20 augustus

Tijdens de trainingen van vandaag komt de videocamera weer tevoorschijn, om mijn techniek te bekijken. ’s Middag staat er veel sprintwerk op het programma. Ik train keihard, dus pak ik tussendoor ook nog een uurtje slaap. ‘s Avonds laat ik onze fysiotherapeut Marielle mijn nek en bovenrug los masseren, die doen namelijk een beetje pijn. Mijn schouders en rug voelen stijf aan. Mijn kamergenoot Mike wijst mij laat op de avond op rondvliegende beetjes op de gang. Ik ga kijken en zie super veel beestjes op de muur zitten. Zoveel beesten heb ik nooit bij elkaar gezien. Voor het slapen gaan begin ik aan mijn leesboek over zwemmer Marcel Wouda.

Dag 6, donderdag 21 augustus

Het is een stralende dag. Lekker warm! Tijdens de training oefenen we de keerpunten. Mijn keerpunten zijn zeker voor verbetering vatbaar, dus ik krijg de nodige adviezen. Na afloop trakteert onze buschauffeur iedereen op een drankje op de gouden plek van ChunCheon, met een prachtig uitzicht. Ook enkele mensen van de provincie verrassen ons op die mooie plek met een drankje. Ik maak ondertussen foto’s en een filmpje. Na de lunch zit ik even achter mijn laptop en kijk op televisie naar de Olympische Spelen. Daarna val ik in de slaap. Mike wekt mij gelukkig om 17.50 uur, zodat ik op tijd ben voor het diner.

LAAT EEN REACTIE ACHTER

Vul alstublieft uw commentaar in!
Vul hier uw naam in

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.