tielbeke mag niet naar openingsceremonie

De Olympische Spelen in Beijing draaien op volle toeren. Met veel sporters uit Nederland, maar helaas zonder sporter uit Salland. Of toch wel? Jazeker: Zwemmer Michel Tielbeke uit Raalte is van de partij in China. Hij doet van 6 tot en met 17 september namelijk mee aan de Paralympische Spelen 2008. Speciaal voor Salland Centraal houdt hij een dagboek bij. Vandaag dag 8, 9 en 10.

Dag 8, maandag 4 augustus

De eerste week van de trainingsweek zit erop. Nu begint de tweede week van het trainingskamp weer. Na de ochtendtraining in het zwembad komt een vrouw van Speedo langs. Met Speedo Lazer Racers (LZR), oftewel nieuwe zwempakken in verschillende maten om te testen voor Beijing.

De mevrouw vertelt ons hoe wij dit zwempak moeten aantrekken. Omdat dit zwempak erg strak om je lichaam moet zitten, moet je het pak ook heel rustig en voorzichtig aantrekken. Tijdens mijn eerste poging krijg ik meteen twee kleine schaafwondjes op mijn vingers, omdat het pak echt gigantisch strak zit. De volgende keer moet ik bij het aantrekken van de Speedo LZR dus erg goed op mijn vingers letten.

Dag 9, dinsdag 5 augustus

Ik verheug mij op de eerste damesvoetbalwedstrijden van de Olympische Spelen op woensdag. Ik vind sport kijken namelijk heel leuk. Vooral om te zien hoe mensen met sport bezig zijn. Zelf moet ik nog even geduld hebben tot de start van de Paralympische Spelen, want die beginnen pas op 6 september. Helaas mag ik de openingsceremonie niet bijwonen van NOC*NSF. In de regels staat namelijk: Als je binnen 48 uur na de ceremonie moet sporten, dan mag je er niet naartoe.

Ik kom op zondag 7 september meteen al in actie op de 100 meter vlinderslag, dus dat is te kort na de openingsceremonie. Ik kan op televisie de openingsceremonie natuurlijk wel bekijken. En gelukkig is er ook nog een sluitingsceremonie op woensdag 17 september. Daar ben ik zeker bij!

Dag 10, woensdag 6 augustus

Tijdens de ochtendtraining maken we weer een video-opname, net als vorige week woensdag. Maar dit keer zijn het opnames van de keerpunten bij mijn wisselslag. ‘s Middags hebben we geen training, dus kijk ik even via de site van de NOS naar het damesvoetbal op de Olympische Spelen. Daarna ga ik met Chantal, Bernadette en Mirjam het spelletje Perudo doen. Mirjam wint en ik word tweede.

Na het spelletje slaap ik een uurtje. En na het diner lees ik op internet nog wat sportnieuws. Vooral nieuws over de Olympische Spelen, want over twee dagen (08-08-2008) begint het echt, de Olympische Spelen met de openingsceremonie. Het is nog niet duidelijk of we de ceremonie zien. Trainen is immers belangrijker dan de openingsceremonie van de Olympische Spelen!

LAAT EEN REACTIE ACHTER

Vul alstublieft uw commentaar in!
Vul hier uw naam in

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.