tielbeke geniet van het eten in zuid korea

De laatste week van de Olympische Spelen is aangebroken. Dus komt de start van Paralympische Spelen in Beijing dichter en dichterbij. En zoals bekend is Raaltenaar Michel Tielbeke in september één van de deelnemers. Momenteel bereidt de zwemmer zich in Zuid-Korea voor op ‘zijn’ Spelen. En uiteraard houdt hij speciaal voor Salland Centraal opnieuw een dagboek bij. Vandaag dag 1, 2 en 3.

Dag 1, zaterdag 16 augustus

Om exact 11.55 uur landen we in Seoul, na een lange vlucht met het vliegtuig waarin ik bijna niet heb geslapen. Daarna zitten we nog eens drie uur in een bus naar ChunCheon, waar ons hotel (Ladena Resort) staat. In de bus slaap ik door de vermoeidheid wel eventjes. We arriveren uiteindelijk om 16.00 uur bij het hotel.

Na aankomst zoeken Mike en ik meteen onze kamer op en pakken vervolgens onze koffer uit. We eten om 17.00 uur en trainen aansluitend van 19.00 tot 20.00 uur. In het zwembad is het water vies, niet zoals in Nederland. Het is groen water. Het lijkt wel of we in de Wijthmenerplas zwemmen. Het zicht is niet zo goed. Eenmaal terug in het hotel val ik meteen in slaap. Doodmoe.

Dag 2, zondag 17 augustus

Om half zeven word ik wakker en zit om zeven uur aan het ontbijt. Veel tijd om te eten is er niet, want de bus brengt ons om 7.30 uur naar het zwembad voor een training van 8.00 tot 10.00 uur. Gelukkig zijn we rond 10.30 uur weer terug op onze kamer, zodat we nog televisie kunnen kijken om te zien hoe het met Michael Phelps afloopt. En ja hoor, het lukt hem: Acht keer goud. Echt een ongelofelijk knappe prestatie. ’s Middags slaap ik een uurtje en ben daarna klaar voor een training van 17.00 tot 19.00 uur.

Dag 3, maandag 18 augustus

Vandaag hoef ik niet om 6.30 uur op te staan, maar lekker een uurtje later. We zitten klokslag acht uur aan het ontbijt. Ik smul van een gebakken ei op brood en van een paar meloenen. We vertrekken om 9.45 uur – ondanks een enorme regenbui – met de bus naar het winkelcentrum, een soort van Bijenkorf maar dan iets goedkoper. Ik zie bij het winkelcentrum echter niet veel bijzonders.

Eenmaal terug in het hotel, lunchen we om 12.30 uur. Na de lunch laat ik fysiotherapeut Marielle mijn hamstrings los masseren. Daarna slaap ik nog even. En om 15.00 uur vertrekken we met de bus naar het zwembad voor een lekker rustige training. Na de training eten we meteen. Ik eet spaghetti, rijst, sla en ananas/meloen. Het eten is heerlijk.

LAAT EEN REACTIE ACHTER

Vul alstublieft uw commentaar in!
Vul hier uw naam in

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.