ter haar manmode wint roja detailhandel

Ter Haar Manmode is Raalter Ondernemer van het Jaar (ROJA) geworden in de categorie ‘Detailhandel’. We volstaan hieronder met het juryrapport.

Ter Haar Manmode is in 1920 gestart door opa Ter Haar en is daarna uitgebouwd door Harry en Ria ter Haar. Inmiddels staat de derde generatie (Hugo en Martijn) aan het roer van dit mooie bedrijf. Ter Haar Manmode is nog altijd gevestigd in hetzelfde pand, dat steeds is uitgebreid en verbouwd. Nieuwe panden zijn bijgekocht en gehuurd. Knock Knock Jeansstore, Ter Haar Casuals en sinds kort ook Inmind.

De filialen hebben een moderne uitstraling met hoge etalages als blikvanger. Als pilot verkopen ze nu ook herenkostuums die met de hand worden gemaakt. Er is keuze uit verschillende stoffen, voeringen en knopen. De maatschappelijke en sociale betrokkenheid van de heren Ter Haar is groot te noemen. Zo doen ze bijvoorbeeld sponsoring van Stöppelhaene, Ribs&Blues, het Salland Festival en het Midzomerfestival.

Naast de sponsoring van een aantal verenigingen zijn ze ook nog sponsor van Rohda Raalte 1 in kleding voor- en na de wedstrijd en sponsor van Alpe d’Huez voor kanker. Daarbij zijn ze nog actief in het bestuur van Raalter Mode Promotie en de PR-commissie van de ROV.

Het bedrijf heeft een prima personeelsbeleid met een tweepersoons-directie en negentien personeelsleden, waarvan zeven FTE. Men maakt het personeel bewust van de eigen taken en verantwoordelijkheden. Daarbij is er een goed aanbod van cursussen in verkoop, etaleren en met mensen omgaan. In het kader van milieubewustzijn doet Ter Haar aan gescheiden afvalverwerkingen en verkopen ze geen producten die door kinderarbeid zijn gemaakt. De voorkeur gaat uit naar katoen van organisch en ecologische afkomst. Ze zijn zuinig met energie en hebben hiermee nu een besparing bereikt van twintig procent.

Ter Haar Manmode is zeer klantvriendelijk met veel aandacht voor de klant. De twee eigenaren ondernemen met visie, waardoor er een mooi bedrijf is ontstaan.

LAAT EEN REACTIE ACHTER

Vul alstublieft uw commentaar in!
Vul hier uw naam in

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.