tekenpraktijk activeert onbewust proces

Tekenpraktijk Jupiter legt met Intuïtief Tekenen de basis voor een persoonlijke zoektocht naar onbewuste processen die van invloed kunnen zijn op je doen en laten. Odilia Klein Koerkamp, eigenaresse van Jupiter, is ervaringsdeskundige. Ze is haar hele leven al creatief; tobde in 2002 met haar gezondheid en kwam er weer bovenop door een creatieve zoektocht naar de oorzaken. Inmiddels heeft ze de opleiding ‘Spiritueel Kunstzinnig Tekenen’ en de opleiding ‘Specialist Creatieve Communicatie’ afgerond.

Het idee achter Intuïtief Tekenen is eigenlijk heel simpel. Als je zonder opdracht lekker creatief aan de slag gaat, gaan er vanzelf allerlei onbewuste processen werken. Odilia Klein Koerkamp kan die vervolgens interpreteren. De tekeningen geven haar inzicht in je denken, voelen en handelen. Ze ziet dat aan de manier van tekenen, de keuzes die je maakt, de accenten die je legt, de kleuren die je gebruikt, of je rond of hoekig tekent, noem maar op.

“Het is nog een hele kunst te zijn wie je in wezen bent. Als ik mensen creatief laat tekenen, zijn ze dat vanzelf. Vanuit dat gevoel, dat je bent wie je in wezen bent, kun je met veel meer kracht praten over jezelf, dan wanneer je dat heel berekenend doet.” Een cursist: “Voor mij was deze cursus een hele bijzondere ervaring. De uit te voeren teken- en kleuropdrachten maakten veel bij mij los. Je beleeft jezelf uit een heel ander perspectief.” Odilia is deskundige in het signaleren van die processen. Afgelopen juli heeft ze het certificaat ontvangen voor het schrijven van haar autobiografie vanuit de tekentaal.

In de tekeningen zijn drie belevingsgebieden te herkennen. Het inleven, het uitleven en het structureren. Inleven is je verbinden, je ergens in verdiepen. Uitleven is ergens mee in contact komen. Structureren staat voor ordenen en overzien. Ook kun je betekenis toekennen aan het gebruik van lijnen. Een rechte lijn heeft een relatie met denken, het mannelijke deel in ons. Het ronde heeft een verbinding met gevoel, het vrouwelijke deel in ons.

Tekenpraktijk Jupiter is op meerdere fronten actief. Odilia Klein Koerkamp: “Ik geef tekensessies aan volwassenen, maar ook aan pubers en kinderen. Dat kan in groepsverband, individueel, bij me thuis, op locatie, iedere keer zoeken we naar de beste optie. Op scholen kan ook. Tijdens de opleiding ‘Specialist Creatieve Communicatie’ heb ik stage gelopen in het basisonderwijs.” Tot slot nog een reactie van een cursist: “Ik vond de workshop inspirerend. Het bevestigt de dingen die ik onbewust eigenlijk wel weet. Vooral het samen bezig zijn en er nadien over praten vond ik een eye opener.”

Odilia Klein Koerkamp en haar tekenpraktijk Jupiter is te bereiken via tekenpraktijkjupiter@home.nl, 0572-357571 of de website [url=http://staging2.tekenpraktijkjupiter.nl]staging2.tekenpraktijkjupiter.nl[/url].

LAAT EEN REACTIE ACHTER

Vul alstublieft uw commentaar in!
Vul hier uw naam in

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.